Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алпин ще използва специална разцветка на Спа

Алпин ще използва специална разцветка на Спа

495
0
Алпин A524
снимка, Алпин

Алпин ще използва специална разцветка на Спа. Френският отбор ще популяризира новия филм на Райън Рейнолдс, който носи името „Дедпул и Върколака“. Премиерата на продукцията е в края на тази седмица.

Алпин ще се състезава със специална разцветка на тема супергерои по време на Гран при на Белгия този уикенд. Базираният в Енстън отбор вече има две стандартни цветови схеми сезон 2024. Основната е с преобладаващ син акцент и ще се използва в 16 от 24-те кръга. Другата е розова заради титулярния спонсор на тима BWT. Не е известно коя от двете разцветки ще отстъпи мястото си на тази от Спа

Първоначално френският отбор направи тийзър на еднократната ливрея в каналите си в социалните медии. Алпиун публикува снимка в червено-оранжев цвят на номерата на Пиер Гасли (10) и Естебан Окон (31).

Загърбвайки обичайните си сини или розови нюанси, Пиер Гасли и Естебан Окон ще покажат зрелищна демонстрация на червено и черно, подчертана от свирепи жълти следи от нокти. Този уникален дизайн отдава почит на двамата емблематични герои на Марвел – Дедпул и Върколака.

Цветовата схема не е само козметична промяна за Алпин. Тя е знак на благодарност към ключов играч на отбора. Зад образа се превъплъщава Райън Рейнолдс. Канадският актьор има ключова роля за осигуряването на парична инжекция за тима от 200 млн. евро през миналата година. Тази инвестиция подхрани амбициите на Алпин да се изкачи към челото в F1.

На фона на мрачния период на представяне на Алпин има надежда, че смелата естетическа трансформация също ще помогне да се обърне съдбата на френския екип.

Междувременно Гасли коментира предстоящия състезателен уикенд на Спа. Еднократният победител в F1 се намира в много труден период, след като не завърши предишните два старта. На Силвърстоун Гасли отпадна след повреда в трансмисията в началото на борбата. Миналата седмица състезателят на Алпин се оттегли от Гран при на Унгария заради хидравличен проблем

„Надяваме се на много по-добър уикенд на Спа, който да ни помогне да започнем лятната пауза. Миналата година се представихме добре, като завършихме трети в спринта, което беше невероятен резултат“, сподели Гасли.

„Този път имаме формат на уикенда. След тежките предишни събития сме невероятно решени да се представим по най-добрия начин. Обичам да се състезавам на тази писта, тя е една от любимите ми. От друга страна, чувствата които изпитвам тук, винаги ще бъдат контрастни. Първата половина на 2024 г. беше трудна за всички хора във фабриката и на пистата. Сега обаче сме сме в много по-добро положение, отколкото бяхме в Бахрейн и можем още да се подобрим“, добави пилотът на Алпин.

Другият пилот на Алпин Естебан Окон също се надява на по-добър резултат на Спа. Миналия уикенд французинът финишира 18-ти и беше много далеч от зоната на точките.

„След като се състезавам във Формула 1 в продължение на няколко години, все още е невероятно усещане да карам на пистата Спа-Франкоршамп, където направих дебюта си спорта през 2016 г. Това е класическа писта и най-дългата в календара. Това я прави уникално изпитание за нас, пилотите, със своите дълги прави и разнообразни завои“, каза Окон.

„Времето винаги играе роля в Белгия, особено като се има предвид размерът на пистата и как условията могат да варират от една част на трасето до друга. Това означава, че стратегията ще бъде от ключово значение за състезанието. Трябва да работим като един екип за да вземем правилните решения и да изкараме успешен уикенд“, добави пилотът на Алпин.