Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън привлече нов сериозен спонсор

Макларън привлече нов сериозен спонсор

3342
0
Макларън MCL38
снимка, Спас Генев

Макларън привлече нов сериозен спонсор. Отборът от Уокинг подписа многогодишен договор с Mastercard. Финансовата корпорация става поредният партньор, който Макларън успя да привлече през последните няколко години. По този начин Mastercard ще се завърне в F1 след дълго отсъствие.

Слуховете за Макларън и Mastercard се появиха още през пролетта. Тогава беше съобщено, че отборът конкурира с Мерцедес, Ферари и Астън Мартин за подписа на световния гигант в областта на разплащанията. С днешното съобщение Mastercard става „основен спонсор“ на Макларън. Логото на корпорацията ще украсява автомобилите на Ландо Норис и Оскар Пиастри в по-късен етап от сезона

Този ход подчертава още повече блестящото портфолио от партньорства на Макларън. Отборът от Уокинг се доближава все повече до върха в F1. Миналия уикенд Пиастри и Норис записаха исторически двоен успех на Хунгароринг, който беше първи за Макларън от сезон 2021 насам.

„Mastercard е невероятна марка с емблематичното червено-жълто лого, което веднага се разпознава, където и да се намирате по света“, заяви Зак Браун.

„Mastercard споделя абсолютната ни страст да предлагаме на феновете фантастични изживявания и възможности да се почувстват наистина част от нашата растяща глобална състезателна общност. Ние сме щастливи да ги приветстваме в семейството на Макларън Рейсинг“ добави CEO-то на отбора от Уокинг.

„Непрекъснато проучваме нови начини за осигуряване на стойност за нашите клиенти и картодържатели. Основното в това отношение е да ги доближим до техните страсти и до това, което обичат най-много. Състезанията от F1. се превърнаха в една от най-вълнуващите, универсални страсти в световен мащаб“, каза Раджа Раджаманар.

„За много хора Макларън е синоним на състезание – вълнуващо, иновативно, целенасочено. Развълнувани сме да си партнираме с тях и да обединим марките си по един значим начин в очите на феновете навсякъде по света“, добави главният директор на отдел „Маркетинг и комуникации“ на Mastercard.

Mastercard има предишна история в F1. Компанията беше титулярен спонсор на тима на Лола през 1997 г. Именно Mastercard реши да ускори плановете на британската марка за участие в F1 поради спонсорството на конкурента HSBC с тогавашния отбор на Стюарт Гран при

За съжаление, партньорството между двете страни се оказа катастрофално. Лола проектира автомобил, който не беше тестван нито на пистата, нито във въздушен тунел. Следователно екипът не успя да се класира за участие в първия старт в Австралия и изоставаше твърде много. Веднага след това Mastercard оттегля спонсорството си от британския отбор. По-късно корпорацията си партнира с Джордан.

Макларън става поредният отбор, който започна партньорство с лидер в света на разплащанията. В началото на годината Ред Бул подписа договор с Виза. Вторият тим на австрийците дори носи името на компанията (Visa Cash App RB).