Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еди Джордан: Алонсо не е близо до нивото, на което иска да...

Еди Джордан: Алонсо не е близо до нивото, на което иска да бъде

2379
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Еди Джордан изказа мнението си относно формата на Фернандо Алонсо от началото на сезона. Ирландецът вярва, че двукратният световен шампион не е „близо до нивото, на което иска да бъде“. Междувременно Дейвид Култард посочи, че Алонсо няма да става по-бърз с напредване на възрастта.

Алонсо е най-опитният пилот в историята на F1. Испанският ветеран има повече от 390 старта от 2001 г. насам. До края на сезона той ще прехвърли границата от 400, която преди време се смяташе за непосилна.

През годините Алонсо многократно показваше своя огромен талант и непоколебима решителност. Той често пъти наскачаше възможностите на техниката, с която разполага. За нещастие, той спечели само две световни титли, след като често пъти попадаше на грешното място в грешното време

Алонсо направи страхотно впечатление в началото на миналата година. Двукратният световен шампион записа множество подиуми и дори беше смятан за претендент за титлата. Но с напредване на кампанията той започна да изостава и в крайна сметка финишира четвърти в крайното класиране.

Тази година представянето на Алонсо няма нищо с това, което показа преди малко повече от 12 месеца. 43-годишният пилот е девети в таблицата и има само едно класиране в топ 5. Разбира се, това най-вече се дължи заради спадът в представянето на Астън Мартин.

Неотдавна Еди Джордан коментира случващото се с Алонсо. Бившият собственик на F1 отбор е на мнение, че дори състезатели като испанеца могат да изпитат спад в кариерите си. В същото време Култард посочи, че Алонсо ще става по-бърз с напредване на своята възраст.

„Кажете ми някой, който е направил дълга кариера и е ставал все по-добър и по-добър?“, отбеляза Култард в подкаста „Формула за успех.“

Джордан също се включи с коментар за представянето на Алонсо.

„Точно това се вижда при Алонсо, който в началото на годината беше страхотен. В момента трябва да погледна къде ще завърши и дали действително е в топ 10 или не“, заяви ирландецът.

Представянето на Алонсо в последните стартове не е никак впечатляващо. Испанецът спечели точки в три от последните стартове. В същото време Астън Мартин продължи да изостава спрямо отборите от челото и да бъде застиган от Хаас и Виза РБ

„Алонсо не е близо до нивото, на което иска да бъде. Да, той кара добре в Белгия и измъкна няколко точки за отбора. Това обаче не е достатъчно, за да оправдае очакванията към него“, обясни Джордан.

Ирландецът също така смята,  че амбициите на Алонсо все още са съсредоточени върху борбата за нова световна титла. Но до момента тази цел става невъзможна с всяко изминало състезание.

„В съзнанието си той е също толкова добър, колкото и Люис. Тази година той очакваше да може да се бори с Люис Хамилтън. До момента това не се случи и не се вижда да се случи до края на тази година. Затова си мисля и за това какво се случва в главите на тези хора от психологическа гледна точка“, завърши Еди Джордан.