Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Трябва да сме реалисти за двигателите – ще се борим с...

Верстапен: Трябва да сме реалисти за двигателите – ще се борим с производители с над 100-годишен опит

5839
0
Макс Верстапен, Ред Бул F1
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул има свой собствен проект за задвижващи системи за Формула 1, които да се използват при влизането на следващите нови правила в спорта през 2026 г. Кристиан Хорнер заяви, че Ред Бул Пауъртрейнс може да доставя агрегати на четири отбора, както и че всичко върви по план. Макс Верстапен изглежда по-предпазлив. Нидерландският пилот сподели, че вярва в екипа, но и не бива да се забравя, че новата компания от Милтън Кийнс ще се бори срещу производители с огромен опит. Освен това намекна, че няма да взима решение за бъдещето си на емоционална основа. За евентуално напускане на Верстапен от Ред Бул се говори от месеци. Последно името му бе свързано с Астън Мартин, след което слуховете отново се върнаха към Мерцедес.

„Аз съм търпелив човек, а и не се тревожа особено за разни неща. Освен това връзката ми с отбора датира от много отдавна и аз ценя това. Лоялността е много важна, а според мен не винаги се проявява във Формула 1. В моя случай мисля, че е взаимна (с отбора)“, коментира Верстапен.

„Ключовите хора остават с тима, сега имаме и собствен проект за двигател. Как върви ли? Имам голямо доверие в проекта, но трябва да сме реалисти. Ще се борим с хора, които произвеждат мотори от повече от 100 години. Имат огромен опит, но разбира се, ние привлякохме много специалисти“, продължи Верстапен

„Аз си оставам един и същ. Не искам да съм твърде позитивен или прекалено негативен. Въртя се около средата. Трябва да си търпелив. Много неща трябва да останат същите или да се напаснат. Необходимо е да обмисля и какво ще се случи след 2026 г. – в бъдеще. Затова съм търпелив“, допълни Верстапен.

Трикратният световен шампион многократно заяви през настоящия сезон, че няма намерение да напуска Ред Бул. Това изобщо не е пречка за наблюдателите и Еди Джордан заяви наскоро, че няма да се изненада Макс да отиде в Мерцедес след още една година.

„Размириците в Ред Бул, напускането на Ейдриан Нюи и Джонатан Уитли не могат да са поводи за радост на Макс и баща му. Освен това Мерцедес обърна нещата и става все по-силен тим. Затова никак не бих се изненадал, ако Макс отиде там за 2026 г. В Монако имаше среща между Тото [Волф], Джим Ратклиф от Инеос и изпълнителния шеф на Мерцедес Ола Калениус. Те събраха цял фонд, с който да покрият възможните изисквания на Верстапен за заплата. И Макс го знае. Не съм сигурен дали е присъствал на срещата, но тя със сигурност дава индикация колко сериозни са Тото и отборът му всъщност да привлекат на даден етап Верстапен“, заяви Джордан.