Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо очаква Ферари да са много силни в Италия и Сингапур

Алонсо очаква Ферари да са много силни в Италия и Сингапур

1598
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо направи интересна прогноза за състезанията в Италия и Сингапур. Двукратният световен шампион очаква Ферари да се представи много силно на тези две трасета и да се бори за победата. Алонсо също така призова Астън Мартин да направи крачка напред и да се доближи до челото.

Ферари беше най-сериозният съперник на Ред Бул в началната фаза на сезона. Скудерията спечели състезанията в Австралия и Монако и заемаше второто място при конструкторите.

В последно време Ферари изостава все повече в подреждането. Италианците бяха изпреварени от Макларън и Мерцедес и все по-рядко имаха представител на подиума. Подобренията, представени в последните стартове също не помогнаха на Ферари да намали изоставането си от върха.

Този уикенд F1 се насочва към Италия и по-специално Монца. Пистата край Милано традиционно пасва добре на Ферари. Скудерията имаше представител на подиума в последните две издания на Гран при на Италия. Затова екипът се смята за един от фаворитите за спечелването на предстоящата Гран при

След Италия керванът на F1 се насочва към уличните писти в Баку и Сингапур. Характеристиките на двете трасета също трябва да пасват добре на Ферари. Не трябва да забравяме, че отборът от Маранело спечели два от последните три старта в Марина Бей.

Доброто представяне на тези трасета кара Алонсо да вярва, че Ферари ще бъде един от фаворитите в следващите няколко старта. Испанецът посочи и непостоянството в представянето на Мерцедес.

„Мисля, че от първите четири отбора, може би Мерцедес, са малко нагоре-надолу. Макларън, Ред Бул и Ферари са претенденти за подиум всеки уикенд“, каза Алонсо.

„Например в следващите две състезания [без да се включва Гран при на Азербайджан], Ферари трябва да е автомобилът, който да победи. Това, което видяхме миналата година в Монца и Сингапур, както победата на Леклерк в Монако тази година… Мисля, че те определено ще бъдат фаворити за Сингапур“, добави пилотът на Астън Мартин.

Алонсо остана едва десети в последния старт на пистата Зандвоорт. Испанецът призна, че този резултат е над възможностите на автомобила по време на уикенда. Той също така призова Астън Мартин да представи още подобрения, които да му позволят да се бори за по-челни места

„Дори една точка е малко прекалено много за темпото, което имахме“, заяви Алонсо. „Направихме добра квалификация и стартирахме от седмо място. Това ни даде възможност да спечелим тази точка.“

„Трябва да се подобрим. Вече има няколко състезания, в които се борим да не изоставаме от някои от отборите в средата на таблицата. Трябва да разберем защо е така и да се подобрим“, заключи Фернандо Алонсо.

Междувременно Фредерик Васьор отговори на коментарите на Алонсо относно представянето на Ферари в Италия и Сингапур. Французинът омаловажи предположението на испанеца и увери, че екипът му няма да променя подхода си в предстоящите събития.

„Ако се опитва да окаже натиск [върху нас], трябва да е сигурен, че няма да чета профила му в Туитър“, заяви Васьор. „Аз нямам Туитър.“

„Нямам нужда някой да ми казва, че сме фаворит или не. Ние ще имаме абсолютно същия подход. Надявам се, че в следващите две или три състезания ще бъдем в по-добра форма. Миналата година бяхме в много по-добра форма точно на тези писти“, добави ръководителят на Ферари.

Васьор е убеден, че Скудерията ще се представи по-добре на Монца в сравнение с последните състезания. Той подчерта разликата, която могат да предизвикат някои малки детайли.

„Това е въпрос на детайли. Фактът, че сме в по-добра форма в късите завои и т.н. ще ни помогне. Ако успееш да направиш крачка от една или две десети, това вече променя играта. Ние също така знаем, че всички се подобряват.“

„Знаем също така, че [в Зандвоорт] все още имаше голяма разлика спрямо Ландо и бяхме доста далеч. Това означава, че имаме още много работа за вършене. Никога няма да отида на Монца, Баку или каквото и да е друго място с усещането, че ще бъде лесно“, каза още шефът на Ферари.