Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В очакване на Нюи: Не е работа само на един човек да...

В очакване на Нюи: Не е работа само на един човек да оправи нещата, заяви Алонсо

3549
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Астън Мартин

Не е работа на един-единствен човек да оправи нещата в Астън Мартин, заяви Фернандо Алонсо. Изказването му, направено след Гран при на Италия, бе възприето като намек, че дори да се присъедини към тима от Силвърстоун, Ейдриан Нюи не може сам да обърне ситуацията в екипа. През последните дни се твърди, че привличането на легендарния конструктор в Астън Мартин ще бъде потвърдено преди следващия кръг от световния шампионат, който е в края на следващата седмица в Азербайджан.

„Според мен не е работа само на един човек да оправи нещата. Въпросът опира повече до това с какво разполагаме в момента и какви резултати имаме. Трябва да разберем коя е правилната посока, какво върви в погрешна посока и да се постараем да се подготвим по-добре за 2025 г.“, коментира Алонсо

„Мисля, че все още имаме време да реагираме. От Макларън за четири месеца от последни стигнаха до подиума. Така че има ясни примери. И Мерцедес започна от същата позиция като нас. Ние вървяхме наравно с Мерцедес в първите четири надпревари, а те вече спечелиха три състезания тази година. Не съм фен на извиненията“, продължи Алонсо.

„Трябва да е ясно, че голямата цел е 2026 г. Но същевременно като отбора смятам, че бихме могли (в момента) да приемем, че не сме в битката на първите четири екипа. Те са топ тимовете и са значително пред нас. Да вървим обаче зад Уилямс, Хаас, зад Торо Росо (Алонсо има предвид Виза РБ – б.р.) – тук според мен трябва малко да вдигнем летвата. Необходимо е да постигнем напредък“, каза още Алонсо.

Астън Мартин е пети в класирането при конструкторите след 16 надпревари от сезон 2024 във Формула 1. Тимът е в средата на колоната, пред Виза РБ, Хаас, Алпин, Уилямс и Заубер, но е далеч зад първите четири отбора. Астън Мартин има актив от 74 точки от проведените досега състезания. Четвъртият в подреждането – Мерцедес – е с 292.

Лорънс Строл пък бе направо попитан в интервю за Блумбърг дали Нюи ще отиде в Астън Мартин.

„Със сигурност се надявам“, отговори канадският милиардер.

„С Ейдриан всъщност говорим не от месеци, а от години. Въз основа на резултатите и историята му той очевидно е най-талантливият човек в F1. Така че би било много вълнуващо да се присъедини към отбора. Според мен всеки отбор на грида би се чувствал по същия начин“, допълни Строл.