Начало MotoGP News Дорна остава промоутър на MotoGP до 2060 г.

Дорна остава промоутър на MotoGP до 2060 г.

252
0
MotoGP 2024 и Дорна
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Дорна остава промоутър на MotoGP до 2060 г. Испанската компания подписа нов договор с ФИМ и ще продължи да управлява шампионата за още 36 години.

Притежателят на правата за MotoGP Дорна Спортс и Международната федерация по мотоциклетизъм (ФИМ) с удоволствие обявяват удължаването на дългосрочното си споразумение. То осигурява правата за промотиране на всички световни шампионати на ФИМ, управлявани от Дорна, до 2060 г. Тук се включват MotoGP, Moto2, Moto3, MotoE, както и WSBK. Продължаването на това успешно партньорство гарантира несравнима стойност, приемственост и възможности за MotoGP в бързо развиващия се глобален спортен пейзаж

За първи път Dorna си осигурява правата за промотиране на световния шампионат за Гран При на ФИМ през 1992 г. Партньорството с компания разшири успеха и популярността на спорта за феновете по целия свят и продължава да го прави. През последните години MotoGP се радва на впечатляваща траектория на глобален растеж през последните сезони.

Дорна и ФИМ работят в в тандем с асоциацията на отборите (IRTA) и асоциацията на производителите (MSMA). Всичко това е в основата на завидна екосистема в MotoGP, изградена на ненадминато ниво на консенсус, който поставя спорта на първо място.

В допълнение към успехите си в стимулирането на глобалния растеж на MotoGP, партньорството също така разшири популярността и обхвата на мотоциклетните състезания по целия свят. Сега те могат да очакват още много години успех благодарение на това удължаване.

„Това е изключително важен момент. Той осигурява дългосрочна яснота и сигурност по отношение на върховите постижения на мотоциклетния спорт. Това е важно не само за всички, които са пряко ангажирани в MotoGP, но и за по-широката общност на мотоциклетните състезания. Тя извлича ползи от глобалния статут, стойността и присъствието на тези водещи серии“, сподели Хорхе Виегас.

„Продължаващото и все по-тясно сътрудничество между ФИМ, Дорна и другите ключови заинтересовани страни е нещо, което е изграждано в продължение на много години. Доверието и сътрудничеството, които сега съществуват заедно с това дългосрочно споразумение, предлагат чудесни основи за бъдещото развитие на MotoGP и всички свързани шампионати. От името на ФИМ бих искал да изразя най-искрената си благодарност за работата, която Дорна свърши от 1992 г. насам. Очаквам с голяма увереност да обединим усилията си, за да осигурим непрекъснат растеж и успех на MotoGP за още много години напред“, добави президентът на ФИМ.

От Дорна също приветстваха удължаването на сътрудничеството с ФИМ до 2060 г.

„Много сме горди да обявим това споразумение с ФИМ. Това е фантастична новина за спорта и за нашите фенове по света. Изградихме нещо наистина специално и ще продължим да развиваме спорта още повече, работейки заедно още дълги години“, заяви Кармело Еспелета.

„Възможността да сключим такова дългосрочно споразумение добавя невероятна стойност за MotoGP. Днешния пейзаж на спорта и развлеченията е огромен. Имаме привилегията да бъдем част от нещо велико, което поставя фантастични основи за нашия спорт да продължи траекторията си на растеж. Искаме да благодарим на ФИМ за подкрепата. Очакваме с нетърпение да направим MotoGP още по-голям и по-добър от всякога, докато продължаваме нашето партньорство“, добави президентът на Дорна.

По-рано тази година Дорна беше закупена от Либърти Медия. По този начин американската компания обедини под една шапка двата най-големи шампионата на две и четири колела. Либърти обеща да не се меси прекалено много в работата на шампионата и има пълно доверие на Дорна.

Този уикенд керванът на MotoGP се насочва към Мизано. Трасето край Римини ще приеме следващите два кръга за сезон 2024. Вторият старт беше добавен заради поредната отмяна на Гран при на Казахстан, която трябваше да се проведе в края на месеца.