Начало Автомобилни новини Пет звезди за новото Santa Fe от Euro NCAP

Пет звезди за новото Santa Fe от Euro NCAP

47
0
Hyundai,SantaFe

Максималната оценка от пет звезди за безопасност Euro NCAP получи новото поколение Hyundai Santa Fe. Оценките му във всичките четири категории изпитания го правят един от най-сигурните автомобили, подлагани на тези тестове, и лидер в сегмента.

Този SUV от D-сегмента постигна водещ в класа си резултат от 96% в категория „възрастни пътници“, като арбитрите присъдиха максималния брой точки за изпитанието със странична бариера благодарение на добрата защита във всички зони на купето. В категорията „пътници деца“ новото поколение Santa Fe получи  89%, а характеристики като електронната стабилизираща програма му донесоха 86% за „асистиращи системи за безопасност“.

Подчертавайки стремежа на Hyundai да осигури водещи в отделните класове стандарти за безопасност в Европа, новото поколение Santa Fe е първата кола на компанията, снабдена с активен преден капак. В случай на сблъсък с пешеходец, капакът се вдига, за да осигури по-голямо поглъщане на удара, допринасяйки за намаляване на възможността за сериозни наранявания. Тази функция допринесе за оценката на новото поколение Santa Fe от 71% в категорията „безопасност на пешеходците“.

Алън Ръшфорт, старши вицепрезидент и изпълнителен директор на Hyundai Motor Europe, каза: „Оценката от пет звезди за новото поколение Santa Fe доказва стремежа ни да разработваме коли, които предоставят на клиентите на Hyundai най-високите нива на безопасност. Водещата в класа сигурност допълва повишената ефективност, която намалява CO2 и текущите разходи, за да  превърне новото поколение Santa Fe в един привлекателен избор.“

Новото поколение Santa Fe е последният модел на Hyundai, който получава максималната оценка във взискателната програма за оценяване на Euro NCAP. Преди него с по пет звезди бяха оценени всички премиерни за Европа модели от първия i30, излязъл на пазара през 2007-а година – i20, ix35, ix20, i40, Veloster и новото поколение i30.

Всеки автомобил от новото поколение Santa Fe се предлага на пазара с гаранционната програма на Hyundai 5 години тройна грижа, включваща пет години пълна гаранция без ограничение на пробега, пет години безплатна пътна помощ и пет години безплатни прегледи на техническото състояние на автомобила.