Начало MotoGP News Милър се завръща в Прамак през 2025 г.

Милър се завръща в Прамак през 2025 г.

25
0
Джак Милър
Джак Милър, снимка Ред Бул Контент Пуул

Джак Милър се връща в Прамак през 2025 г. Австралиецът подписа едногодишен договор и ще кара заводски подготвен мотор на Ямаха заедно с Мигел Оливейра. Това ще бъде втори престой за Милър в Прамак след този в периода 2018-2020 г.

Милър остава в MotoGP през следващата година. 29-годишният пилот беше застрашен да остане без място в шампионата. По-рано тази година стана ясно, че той ще напусне заводския тим на КТМ, за да освободи място на Педро Акоста.

Пред Милър имаше няколко опции за 2025 г. Австралиецът обаче беше пренебрегнат от Грезини и Тракхаус. Освен това се говори, че той е отхвърлил предложение на Хонда да се присъедини към заводския отбор.

През последно време се говореше все по-сериозно, че Милър ще се върне в Прамак. Четирикратният победител в MotoGP продължава да е в прекрасни отношения с ръководството на тима. В крайна сметка той избра да се присъедини към тима и да кара мотор на Ямаха през следващата година

„Щастливи сме да обявим, че Джак се присъединява към състава на Прамак Рейсинг и го приветстваме с добре дошъл в групата на Ямаха в MotoGP“, сподели Лин Джарвис.

„С 10-годишния опит в клас MotoGP при трима различни производители, Милър ще бъде ценен актив за Ямаха. Неговата скорост, знания, работна етика и екипен дух ще бъдат безценни за нашия проект. Планът ни е да подобрим представянето на М1 през 2025 г. и след това. Гарантирам, че Ямаха ще го подкрепя по всички възможни начини“, добави генералният на японската марка.

„За мен е удоволствие да приветствам Джак отново в екипа. Подкрепихме израстването му в MotoGP. Сега е чудесно да започнем това ново сътрудничество с Ямаха, разчитайки на подкрепата на пилот, когото познаваме добре. Пожелаваме на Джак всичко най-добро до края на сезона и се радваме да го посрещнем у дома през 2025-та“, каза главният изпълнителен директор на Прамак Паоло Кампиноти.

„Ще имам удоволствието да работя с Джак Милър през 2025 г. Той остави добри спомени в екипа и съм убеден, че заедно ще успеем да създадем нови. Неговият богат опит в MotoGP със сигурност е важен за развитието на новия проект, по който ще работим с Ямаха“, заяви мениджърът на Прамак Джино Борсой.

Това ще бъде втори престой за Милър в Прамак. Преди това австралиецът караше за тима от 2018 до 2020 г. През този период той записа 9 подиума и на няколко пъти беше близо до това да спечели състезание.

С обявяването на Милър приключи пазара на пилоти за сезон 2025 в MotoGP. Това означава, че Аугусто Фернандес остава без титулярно място за следващия сезон. Испанецът вероятно ще стане тестов пилот на Ямаха, или ще потърси късмета си в друг шампионат.