Начало Избрани Верстапен се оплака от липса на сцепление и в двете тренировки

Верстапен се оплака от липса на сцепление и в двете тренировки

969
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен завърши един много труден петъчен ден в Сингапур. Пилотът на Ред Бул изпитваше огромни затруднения и в двете тренировки на пистата Марина Бей. Според Верстапен, най-сериозният проблем на неговия болид е бил липсата на сцепление.

Верстапен нямаше сериозни очаквания преди уикенда в Сингапур. Трикратният световен шампион призна, че се надява на чудо, за да спечели в неделя. Въпреки това той едва ли очакваше да бъде толкова назад след днешните свободни тренировки на бавното и технично градско трасе.

Пилотът на Ред Бул даде четвърто време в откриващата свободна тренировка за Гран при на Сингапур. Това обаче не беше много действителен резултат, тъй като сесията се проведе на дневна светлина и по-висока температура на асфалта. Макар да се класира в топ 5, Верстапен не беше никак доволен от своя болид.

Втората тренировка в Сингапур беше истински кошмар за Верстапен. Състезателят на Ред Бул се бореше по цялото трасе и се оплакваше от липсата на баланс и сцепление. Верстапен нямаше темпо дори за местата в челната десетка. В крайна сметка той финишира 15-ти и беше на близо 1.3 секунди спрямо лидера Ландо Норис и втория Шарл Льоклер

Помолен да обобщи деня си в автомобила Верстапен каза следното: „Трудно. Просто сцеплението не е такова, каквото ни се иска, така че трябва да разгледаме няколко неща там.“

Нидерландецът призна, че този път бордюрите не са били най-сериозния проблем за Ред Бул в Сингапур.

„Честно казано, това е по-малък проблем. Не се борих с неравностите или бордюрите, а с общото сцепление“, допълни Верстапен.

След края на сесията Верстапен беше привикан да стюардите заради неприличните изрази, които използваше по време на вчерашните пресконференции. Нидерландецът беше наказан и ще трябва да положи общественополезен труд.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес остана 14-ти в първата свободна тренировка и също се бореше със своя автомобил. Във втората сесия мексиканецът даде осмо време и постигна напредък. Въпреки това той беше на повече от 8 десети спрямо върха.

„Мисля, че се подобрихме малко, но все още ни липсва доста баланс. Тук е доста трудно да се направи една обиколка, така че в момента ситуацията не изглежда добре“, коментира Перес.

Перес вярва, че проблемите са било „неприятна изненада“ въпреки проблемите, с които се сблъскаха в Сингапур преди година.

„Определено трябва да поработим през нощта, защото сме доста назад. Намираме се на почти секунда от темпото, така че се нуждаем от доста голяма промяна, за да можем да се справим по-добре. Ще видим какво ще успеем да направим“, добави състезателят на Ред Бул Рейсинг.