Начало Избрани Виза РБ ще оцени представянето на пилотите си след Сингапур

Виза РБ ще оцени представянето на пилотите си след Сингапур

172
0
Даниел Рикиардо, Виза РБ
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Виза РБ ще оцени представянето на пилотите си след състезанието в Сингапур. Това обяви ръководителят на тима Лоран Мекис. Според някои източници, тогава се очаква да стане ясно дали Даниел Рикиардо ще запази мястото си или ще бъде заменен от Лиам Лоусън.

Мястото на Рикиардо във Виза РБ е под сериозна заплаха. Австралиецът се представя колебливо в последните няколко старта. Затова има предположения, че той може да бъде освободен още преди приключването на настоящата кампания.

Рикиардо продължава да вярва, че ще остане част от семейството на Ред Бул и през 2025 г. Но австрийската компания изглежда има други намерение. Твърди се, че опитният австралиец може да бъде сменен още след утрешния старт в Сингапур. На негово място ще дойде Лиам Лоусън. Новозеландецът има клауза в договора си, която изтича в края на този месец. Предполага се, че тя вече е активирана. Следователно има голям шанс той да кара в последните стартове за тази година

Лоран Мекис отказа да коментира спекулациите за бъдещето на Рикиардо. Французинът потвърди, че Виза РБ ще направи оценка на представянето на своите пилоти след утрешната Гран при.

„От време на време правим оценка на представянето на нашите пилоти. Това е нещо нормално. Освен това сме го направили доста публично“, сподели Мекис пред Скай Спортс.

„Направихме го след първата част на сезона, направихме го и преди лятната пауза. Направихме и доста публично достояние, че ще го сторим след Сингапур. За момента все още нищо не е решено“, добави ръководителят на Виза РБ.

Рикиардо се завърна във втория тим на Ред Бул в средата на 2023 г. 35-годишният пилот замени Ник де Врис. Нидерландецът беше изгонен след само 10 старта с тогавашния отбор на Алфа Таури.

Оттогава Рикиардо има записани 17 участия с Виза РБ. Австралиецът има спечелени общо 12 точки от началото на годината, докато Юки Цунода е с 22. Японецът вече поднови договора си с още една година. В същото време бъдещето на Рикиардо ще стане ясно най-рано другата седмица.

„Тогава ще се вземат решенията“, коментира Рикиардо пред официалния канал на F1. „Очевидно ние познаваме договорите и знаем къде попадат датите. След уикенда ще мога да кажа повече.“

Рикиардо призна, че се е надявал на по-добро представяне през тази година и вярва, че резултатите му са се подобрили с напредване на сезона

„Случи се около Монреал, когато напрежението определено се натрупваше и нарастваше. Оттогава насам представянето със сигурност е по-скоро положително. Това е нещо, което ще продължа да се опитвам да правя и се надявам да се достатъчно. Но това зависи изцяло от Ред Бул.“

„Бил съм в това положение и преди. През последните няколко години винаги е имало някакви спекулации. Бил съм в тази позиция с Макларън. Затова си изграждам малко толерантност към това и не се притеснявам толкова.“

„Аз не съм единственият, който е в такова положение. Една седмица съм аз, а следващата е друг пилот, който се бори за кариерата си. Това е просто начинът, по който се случват нещата. Това въртележката на спорта, но и това, за което съм подписал договор“, завърши Даниел Рикиардо.

Междувременно Хелмут Марко още веднъж потвърди, че решението за пилотския състав на Виза РБ ще бъде взето след утрешния старт.

„Ще обявим решението след Гран при на Сингапур. Във Формула 1 никога няма гаранции“, заяви Марко пред Скай Германия.