Начало Избрани Хюлкенберг се прицели в класиране в топ 10

Хюлкенберг се прицели в класиране в топ 10

190
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка Хаас

Нико Хюлкенберг поднесе приятна изненада във вчерашната квалификация в Сингапур. Германецът даде шесто време и зае трета стартова редица за състезанието. Целта на Хюлкенберг е да донесе точки на Хаас и да помогне на тима в борбата с Виза РБ и Уилямс.

Хюлкенберг финишира в челната десетка след края на петъчния ден на Марина Бей. Състезателят на Хаас показваше добро темпо с всякакви типове гуми на Пирели и изпреварваше Кевин Магнусен

Вчера Хюлкенберг остана 12-ти в последната свободна тренировка за Гран при на Сингапур. Германският ветеран обаче беше оптимист за квалификацията и се надяваше отново да намери място в Q3.

Хюлкенберг прескочи безпроблемно първите два сегмента от квалификацията. Пилотът на Хаас отново изпревари Магнусен, както и Серхио Перес от Ред Бул. В последните минути на Q3 германецът успя да запише силна обиколка и да се класира шести. По този начин той изпревари Фернандо Алонсо, Юки Цунода, както и пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц.

„Много съм щастлив. Това беше солидна квалификация от страна на отбора. Направих много чисти обиколки и имах добро усещане и увереност в автомобила. Това е от решаващо значение тук и на уличните писти като цяло и е нещо, което ми липсваше малко миналата седмица“, сподели Хюлкенберг.

„Щастлив съм, че използвахме максимално потенциално сесията. Мисля, че бяхме петият най-бърз отбор. Сега ни предстои най-голямата работа. Трябва да останем концентрирани и закараме автомобила в зоната на точките“, добави пилотът на Хаас.

Съотборникът на Хюлкенберг Кевин Магнусен остана 14-ти след края на квалификацията. Датчанинът нямаше толкова силно темпо и не успя да прескочи Q2.

„Беше много краен резултат, въпреки че 14-то място не изглежда добре. Разликите са толкова малки. Можехме да сме в Q3, но просто не направихме обиколката в най-подходящото време.“, каза Магнисен.

„Автомобилът е на добро място, а Нико имаше невероятно темпо в квалификацията. Затова вярвам, че можем да продължим напред и да имаме добър неделен ден. В първите няколко обиколки се чувствах по-конкурентоспособен, но някои колеги вдигнаха повече темпо от мен. Вероятно достигнах максимума с автомобила“, добави пилотът на Хаас.