Начало Избрани Каква ще е тактиката на Норис в оставащите стартове? Ландо: Глупав въпрос

Каква ще е тактиката на Норис в оставащите стартове? Ландо: Глупав въпрос

1334
0
Ландо Норис
Ландо Норис; снимка: Макларън

Ландо Норис сподели, че може би е натискал прекалено много по време на Гран при на Сингапур. Английският пилот на Макларън спечели надпреварата, но на два пъти се изпързаля и подпираше колата си в мантинелите. Поиска от отбора си да провери данните, защото имаше съмнения, че може да е повредил предното си крило. Накрая спечели със сериозна разлика, а на въпрос каква ще е тактиката му в оставащите надпревари заяви, че това е глупаво питане.

„Карах на пълна газ. Натисках може би малко прекалено много. Определено не се возех“, коментира Норис

„Натисках да отворя разлика. В един момент исках да е достатъчно голяма, за да се направи пит, за да мога евентуално в края на състезанието да мина през бокса в опит да взема най-бързата обиколка. Накрая Даниел я открадна. Но надпреварата не бе лека. Автомобилът не бе лесен за управление, особен с твърдите гуми. Имах много повече проблеми, отколкото с медиум. С трафика и някои други неща беше малко по-трудно да се справя през втората част, но натисках. Може би твърде много, откъдето дойдоха и грешките. Тези двете, при които докоснах стените. Но иначе нещата вървяха добре“, сподели Норис.

„Отборът каза, че имало нещо дребно с предното крило. Подпрях го в бариерата и оттам може да се е извъртяло, но не мисля, че имаше сериозна промяна. Трудно е да се каже. При тези коли минимална промяна в нещо може да има голямо влияние, но не усетих нещо сериозно в колата“, продължи Ландо.

„След това вече настигах други автомобили. Тогава имаш малко по-ниско сцепление, малко по-ниско аеропритискане, гумите са с по-лошо поведение. Не беше липса на концентрация или нещо подобно. Моментът ме хвана неподготвен, но мисля, че като цяло колата бе добра. Огромно благодаря на отбора“, каза още Норис.

Ландо бе попитан каква ще е тактиката му до края на сезон 2024. Той води битка с Макс Верстапен за титлата, а разликата помежду им при оставащи шест старта, е 52 точки.

„Това всъщност е глупав въпрос, нали?“, каза Норис

„Ще се старая да постигна същия резултат. Но Макс натиска здраво. Сигурен съм, че в Ред Бул правят същото. Но мисля, че е очевидно: опитвам се всеки уикенд да свърша възможно най-добра работа. Старая се да спечеля максимум точки. Но ако Макс продължава да завършва втори, а Ред Бул да върви като през изминалия уикенд, то аз нищо повече не мога да направя. Така че ще се съсредоточа върху себе си и тима си. Това е“, допълни Норис.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)