Начало Избрани Шефът на отдела за F1 стратегии на Ред Бул отива в Макларън

Шефът на отдела за F1 стратегии на Ред Бул отива в Макларън

1517
0
Уил Кортни
Уил Кортни; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Още един член от висшето ръководство на Ред Бул напуска тима и ще се присъедини към Макларън. Уил Кортни е шеф на отдела за F1 състезателни стратегии в отбора от Милтън Кийнс. В Уокинг той ще заеме поста на спортен директор. Кортни ще отговаря директно на състезателния директор Рандийп Сингх. Кортни работи от 20 години в Ред Бул Рейсинг.

„За нас е удоволствие да приветстваме Уил в Макларън. Неговият опит, професионализъм и страст за автомобилния спорт го правят идеален кандидат за ръководител на спортната ни дейност в F1“, коментира Андреа Стела.

„Навлизаме в ключова фаза от развитието си като отбор. Уверени сме, че той ще е страхотно допълнение към вече силния ни лидерски екип. Заедно ще продължим да се борим за победи и шампионата, допълни ръководителят на Макларън в F1.

В началото на тази година главният конструктор на Ред Бул Роб Маршал започна работа в Макларън. След това бе обявено, че в края на сезона напускат Ейдриан Нюи и Джонатан Уитли. Техническият директор на тима от Милтън Кийнс Пиер Ваше наскоро подписа нов договор. Състезателният инженер на Макс Верстапен Джанпиеро Ламбиазе пък бе повишен.

В момента не е ясно кога точно Уил Кортни ще заработи реално в Макларън. Договорът му с Ред Бул е до средата на 2026 г. Говорител на екипа от Милтън Кийнс потвърди, че той ще продължи да работи с настоящия си тим дотогава.