Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сарджънт ще тества автомобил от Индикар

Сарджънт ще тества автомобил от Индикар

93
0
Логан Сарджънт
Логан Сарджънт, снимка Уилямс

Логан Сарджънт ще тества автомобил от Индикар. Бившият пилот на Уилямс работи по бъдещето си в моторните спортове и се надява да се прехвърли в американските серии. Сарджънт ще изпробва болид Далара DW-12 за тима на Meyer Shank Racing.

Сарджънт не е обявил къде ще кара през следващата година. Младият американец беше освободен от Уилямс след състезанието в Зандвоорт. На негово място тимът сложи Франко Колапинто.

Сарджънт беше първият американски пилот, който се състезаваше в F1 след началото началото на най-новата ера в спорта. За нещастие, той така и не оправда очакванията към себе си. В общо 37 старта американецът спечели само една точка и редица катастрофи. Това в крайна сметка накара Уилямс да го освободи предсрочно и замени с Колапинто.

По всичко изглежда, че Сарджънт няма да се завърне в F1. Затова най-логичната следващата дестинация за него би била Индикар. Американските серии са привлекателно място за редица пилоти, които по една или друга причина напускат F1. Понастоящем в Индикар участва бившият пилот на Хаас Ромен Грожан, както и Маркус Ериксон, който караше за Катерам и Заубер. Тук са и редица бивши състезатели от Формула 2 като Маркус Армстронг, Калъм Илот, Кристиан Лундгаард и др.

Усилията на мениджърския екип на Сарджънт да намери място в Индикар изглеждат продуктивни. По време на последния старт на сезона екипът на американеца се срещна с няколко тима. Един от тях- Meyer Shard Racing- дори предложи на Сарджънт да опита един от автомобилите Далара DW12, задвижван от Хонда.

Планът е Сарджънт да тества болида на Meyer Shank Racing на 19 ноември. Домакин на събитието ще бъде пистата The Thermal Park в Калифорния. Трасето прие нешампионатен старт по-рано тази година. Догодина The Thermal Park ще бъде домакин на кръг №2 в Индикар.

Догодина Meyer Shank Racing започна партньорство с Чип Ганаси Рейсинг. То има за цел да подобри конкуреnтоспобността на MSR. Екипът изпитваше затруднения през последните няколко сезона в Индикар. До момента Meyer Shank Racing има една победа благодарение на Хелио Кастроневес. Бразилецът спечели Индианаполис 500 през 2021 г.

MSR няма свободно място за Сарджънт през следващия сезон. Отборът ще разчита на Феликс Розенвкист и Маркус Армстронг. Въпреки това тестът с тима ще помогне на Сарджънт да се запознае с болидите от Индикар и да натрупа опит, който му позволи да си намери място в друг отбор.

Бившият съперник на Сарджънт в F2 Фелипе Другович също ще тества болид от Индикар през ноември. Бразилецът се надява да намери място в американските серии, след като няма възможност да бъде титуляр в F1. Другович ще кара за Чип Ганаси Рейсинг.