Начало Избрани Собственик на ресторант в Лас Вегас заведе дело срещу F1

Собственик на ресторант в Лас Вегас заведе дело срещу F1

425
0
Гран при на Лас Вегас, Лас Вегас
снимка: Андро Дюлгерян

Недоволството срещу F1 от страна на собствениците на бизнеси в Лас Вегас продължава. По-рано тази седмица срещу световния шампионат беше заведено дело от страна на италиански ресторант, разположен около трасето. Според собственика Джино Фераро, провеждането на миналогодишната Гран при на Лас Вегас е причинило загуби за „милиони долари“ под формата на пропуснати ползи.

Делото срещу F1 е заведено от ресторанта „Ferraro’s Ristorante“. Той е разположен в близост до известните фонтани и емблематичния хотел Беладжио. Собственикът на този бизнес твърди, че „е претърпял загуби на хиляди гости и милиони долари.“

Според него тези загуби само ще се увеличават. Собственикът твърди, че политическата и корпоративната машина, която стои зад състезанието от F1, продължава да прокарва това събитие от световния шампионат. Провеждането на тази надпревара се случва въпреки възраженията и значителните нарушения на някои местни бизнеси в Лас Вегас.“ Всичко това се казва в съдебните документи, подадени в окръжния съд на окръг Кларк и видени от някои медии.

Искът на собственика на италианския ресторант е срещу F1, Либърти Медия и окръг Кларк. В него той настоява за обезщетение от поне $50 000 заради пропуснати ползи по време на рейс уикенда през 2023 г.ю

В иска се твърди, че през миналата година само този ресторант е загубил милиони долари. Причината за това нещо са промените по инфраструктурата и строителните работи, свързани със старта от F1. От Ferraro’s твърдят, че са зависели изцяло от достъпа на клиентите до имота си. На практика достъпът до ресторанта е бил възпрепятстван по време на работата, свързана с провеждането на състезанието от F1.

„Изграждането на инфраструктурата за F1 беше непредвидимо и изключително разрушително“, се казва в иска. „Затварянето на пътни ленти и пълното затваряне на пътища варираше непрекъснато и се променяше от час на час.“

В иска се посочва също, че две трети от пътищата, които осигуряват достъп до Ferraro’s в посока изток-запад, са били засегнати. На практика те са се превърнали от пътища в паркинги.

Това е поредният случай, в който собственик на бизнес в Лас Вегас се оплаква от провеждането на F1 в града. По-рано тази година Фераро, заедно с негови колеги подписаха петиция. В нея те поискаха отмяна на състезанието. Голяма част от жителите на Лас Вегас също бяха крайно недоволни от провеждането на старт от F1 и затварянето на няколко ключови улици, както и на по-голямата част от булеварда Лас Вегас Стрип

Междувременно подготовката за второто издание на Гран при на Лас Вегас върви с пълна сила. Този път от F1 се надяват да няма никакви проблеми с настилката или шахтите по пистата.

Тази година повечето хотели предлагат с 50 % по-ниски цени на стаите си заради състезанието. Освен рейс уикендът, организаторите планират поддържащо състезание и редица други забавления. Тук се включва слагането на ледена пързалка, разположена на върха на Падок Клуба. Очаква се събитието да бъде подгрято и от концерти на различни изпълнители.