Начало Избрани Розберг: Не помня Верстапен или Хамилтън да са правили три грешки при...

Розберг: Не помня Верстапен или Хамилтън да са правили три грешки при аванс от 30 секунди като Норис в Сингапур

2708
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Пирели

Нико Розберг коментира представянето на Ландо Норис в Сингапур. Световният шампион постави под въпрос грешките, които британецът допусна по време на надпреварата и призна, че не е виждал подобно нещо при пилоти като Макс Верстапен или Люис Хамилтън.

Норис доминираше по време на рейс уикенда в Сингапур. Пилотът на Макларън спечели квалификацията и беше най-бърз в две от трите свободни тренировки в Марина Бей.

Британецът наложи доминация и по време на неделната Гран при. Той отвори аванс от близо 30 сек. спрямо втория Макс Верстапен. Това му позволи да контролира събитията и дори да има възможност за допълнително спиране в бокса.

Състезанието в Сингапур не беше перфектно за Норис. Пилотът на Макларън натискаше здраво и допусна няколко грешки. Една от тях беше много близка до тази, която извади Джордж Ръсел от състезанието преди година. В крайна сметка Норис успя да стигне до карирания флаг и да запише трета победа в F1

Случаят с Норис беше коментиран от Нико Розберг. Световният шампион за сезон 2016 остана изненадан от факта, че Норис е натискал толкова силно, макар да е имал сериозна преднина.

„За мен това, което се случваше там, беше малко озадачаващо“, каза Розберг пред Скай. Британецът се удари два пъти в стената. Това бяха наистина тежки и почти инфарктни моменти. В крайна сметка той имаше голям късмет да не отпадне.

„Веднъж той излезе на километри от пистата в един завой, изпреварвайки [себе си]. Това наистина не беше малко изпреварване, а огромно изпреварване. Другия път се удари в същата стена, в която Джордж Ръсел се удари миналата година, когато се разби в последната обиколка на състезанието.“

„И това, което може би не си спомняте, е, че той отново излезе от пистата, когато изпреварваше изостанал пилот от Уилямс.  Тук имаше три такива момента, което е толкова странно. Не помня Верстапен или Хамилтън да са правили три грешки при аванс от 30 секунди като Норис в Сингапур. Всичко това беше малко странно“, добави Розберг.

Бившият пилот на Уилямс и Мерцедес познава отлично пистата в Сингапур и дори спечели състезанието през сезон 2016. Затова той се съгласи, че този старт е много труден от физическа гледна точка, както и за запазване на концентрацията.

„Знам добре, че стартът Сингапур е толкова труден [за] концентрацията. Физически е толкова трудно, но не знам на какво се дължи това. Ние знаем това от Ландо. Той е склонен да прави тези малки грешки през цялото време и навсякъде по пистата. Видяхме това нещо у него. Той трябва да го отстрани, ако иска да се бори за шампионата тази година“, заключи Нико Розберг.

Благодарение на победата в Сингапур Норис намали изоставането си от Верстапен на 52 точки. Ако иска да спечели титлата, британецът не трябва да допуска такива грешки, тъй като могат да струват много скъпо в даден момент.