Начало Избрани Майкъл Андрети се оттегля от Андрети Глобал

Майкъл Андрети се оттегля от Андрети Глобал

337
0
Майкъл Андрети
Майкъл Андрети; снимка: Майкъл Потс

Майкъл Андрети се оттегля от компанията, която носи фамилията му – Андрети Глобал. В официално изявление се посочва, че това се случва напълно доброволно.

„Целта на Майкъл бе да поеме по-стратегическа роля в Андрети Глобал и да не е толкова съсредоточен върху оперативната страна на спорта“, се казва изявлението.

Майкъл Андрети щял да остане в организацията като съветник и посланик. Според слухове в Съединените щати причината за оттеглянето му са задълбочаващи се противоречия с основния инвеститор в Андрети Глобал Даниел Таурис, който сега поема контрола

Таурис е главен изпълнителен директор на компанията за застрахователни и финансови услуги от Индиана. По въпроса дали двамата с бившия пилот са се скарали и защо обаче няма никаква официална информация.

„Майкъл и Дан Таурис работят в близко сътрудничество за изграждането на новата структура. Майкъл се радва да наблюдава развитието под ръководството на Дан. Той ще остане ангажиран и ще работи като стратегически съветник и ключов посланик. Ще можем да споделим повече в идващите седмици, след като Майкъл и Дан имат възможност да говорят с отбора (от Индикар)“, се допълва в изявлението.

Майкъл Андрети работи с Таурис изключително упорито в опит да влезе във Формула 1. Той не получи такъв шанс. ФИА му даде одобрение. Ръководството на спорта от страна на Либърти Медия обаче заключи, че Андрети няма с какво да допринесе за Гран при.

Андрети Глобал има отбор в Индикар, участващ в шампионата с три автомобила, екипи в IMSA, програмата Инди NXT и още начинания в различни дисциплини.

Не е ясно как промяната ще се отрази на проекта за Формула 1

Въпреки отхвърлянето, компанията продължи да работи с цел участие в световния Гран при шампионат. Бе изградена база във Великобритания до пистата Силвърстоун и нае бившия технически директор на F1 от страна на Либърти Пат Саймъндс. Междувременно правосъдното министерство на Съединените щати започна разследване срещу Либърти Медия заради отхвърлянето на проекта.