Начало Автомобилни новини Италианските марки на Автомобилния салон

Италианските марки на Автомобилния салон

18
0
Fiat 500е с италиански чар

Две италиански марки с дълга и богата история – Fiat и Alfa Romeo – ще бъдат представени на автосалона, който ще се състои в София от 18 до 27 октомври в Интер Експо Център

Открай време италианските марки са се отличавали с неповторим стил. Те предизвикват емоции, които няма как да бъдат сравнени с ефекта от други представители на автомобилния свят. Засега автосалонът в София не може да се похвали с официални щандове на легендарни елитни производители като Ferrari или Lamborghini. Той обаче ще може да покаже продукти от Италия, които ще предизвикат не по-малко жив интерес. Две от най-прочутите имена на италианската автомобилна индустрия – Fiat и Alfa Romeo – ще бъдат подобаващо представени от официалния им вносител.

Fiat 600

Компактният градски SUV беше представен преди по-малко от три месеца и вече се превърна в хит сред почитателите на марката. Купувачите имат възможност да избират между две версии на задвижване – електрическа и хибридна. Стилен италиански дизайн, съчетан с ярки цветове и богато оборудване, включващо елементи като hands free отваряне на багажника, масаж на шофьорската седалка, цветотерапия и LED осветление, правят чаровния всъдеход желан спътник за всички, които прекарват повече време в градския трафик. Fiat 600 се предлага в три нива на оборудване, които да отговорят на нуждите и предпочитанията на всеки клиент.

BuildYourOwn е базовата версия, разполагаща серийно с LED фарове, круиз контрол, отопляеми предни седалки. Мултимедията с 10,25-инчов екран работи с Apple CarPlay и Android Auto. Налице са и задължителните асистенти за сигурност (задни паркинг сензори, разпознаване на пътните знаци, спазване на лентата и др.).

(RED) е специална версия на 600, която е част от глобалната инициатива на фондация (RED) за борба с различни заболявания. Освен със запазените символи, носещи логото (RED), версията включва автоматичен климатроник, Keyless Go система за безключов достъп и стартиране, LED светлини и амбиентно осветление. Върховото изпълнение на 600 La Prima носи истинско Dolce Vita усещане с кожена тапицерия и шофьорска седалка с масажна функция. Багажникът може да се отваря без ръце, а смартфонът – да се зарежда без кабел. Предлагат се и сензори за паркиране отпред, отзад и отстрани, както и камера за заден ход.

Fiat 500е

На щанда на Fiat няма да липсва и легендарният „Чинквеченто“. Той се предлага в електрическа версия с премиум оборудване, уникално JBL озвучаване и четири виртуални стаи за изключително музикално преживяване. Специална допълнителна врата осигурява лесен достъп до задните места.

Abarth 695 75ᵒ Anniversario

Тази година в семейството на Fiat празнуват още един юбилей. Спортното подразделение Abarth чества 75 години от създаването си. Годишнината беше отбелязана със специална версия на модела 695, лимитирана до 1949 броя. Числото отговаря на годината, в която италианската марка с емблема скорпион се появява на пътя. Последният екземпляр от тази знакова серия ще зарадва посетителите на автомобилния салон в София с екзотична спортна нотка. Abarth 695 75ᵒ Anniversario е решен в черно със златни елементи и юбилейни лога. Салонът е обзаведен с тапицерия от алкантара, аудиосистема beats и карбонови спортни седалки Sabelt. Спортни усещания обещават спирачните апарати Brembo, спортното окачване Koni и изпускателната система Record Monza. Този уникален автомобил е последният Abarth с бензинов двигател, който в случая генерира 180 к.с.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Прочутата със спортния си дух марка Alfa Romeo също ще бъде сериозно представена на салона. Един от експонатите, за които научихме, заслужава специално внимание. Stelvio Quadrifoglio, един от най-динамичните и спортни SUV модели на планетата, се задвижва от 2,9-литров битурбо V6 двигател. Наскоро мощността му беше увеличена до 520 конски сили. С максимален въртящ момент от 600 нютонметра кръстеният на един от най-прочутите планински проходи в Италия модел се катапултира от място до 100 км/ч за забележителните 3,8 секунди. Той е в състояние да предложи динамика на пътя, която го нарежда сред най-доброто в SUV сегмента.