Начало Автомобилни новини Jeep Renegade и Compass с версия North Star

Jeep Renegade и Compass с версия North Star

29
0
Jeep Renegade и Compass North Star

За да отпразнува един милион продадени бройки в Европа, Jeep пуска на пазара специално издание на двата си компактни SUV модела.

Гамата на Jeep Renegade и Jeep Compass получава ново попълнение със специалното издание North Star. Мощният и стилен вариант „перфектно въплъщава духа на приключението и качествата, с които марката Jeep е известна“. С North Star прочутата марка отбелязва продажбата на един милион бройки Renegade и Compass в Европа.1

„Jeep Renegade и Compass са основни стълбове на глобалния успех на марката. Особено в Европа те я издигнаха до нови висоти. Достигайки заедно крайъгълния камък от един милион продадени броя в Европа, тези два модела имат силен принос за присъствието на марката Jeep в региона, завладявайки стотици хиляди нови фенове през последните години.“

Ерик Лафорж, ръководител на марката Jeep в Европа

Стил в духа на традицията

Централно място в нивото North Star заема стилът. Той поддържа утвърдената и отличителна естетика както на Jeep Compass, така и на Jeep Renegade. Дизайнът е решен в двуцветна цветова схема. Доминиращо в оформлението е блестящото черно. То подчертава уникалните детайли на това издание, като алуминиеви джанти с летни гуми, както и интериорни и екстериорни елементи. Специалното фолио на капака служи както за естетически, така и за практични цели, като намалява слънчевите отблясъци за водача. В допълнение към черното идва специален цвят на боята, наречен Technogreen (тъмнозелен металик). Този нюанс безпроблемно се комбинира с черните акценти отвън и се пренася по фин начин в интериора. Зелени акценти например могат да се видят върху тапицерията на таблото и в плата с контрастни шевове. Те допринасят за цялостната визуална хармония на автомобила.

Двата модела в специалното издание са оборудвани изключително с хибридни задвижвания. Като предлага само 48V хибридни и 4xe plug-in хибридни варианти, серията North Star включва най-нови технологии. Този подход отразява стремежа на марката Jeep към прогресивни устойчиви и екологични решения. Липсата на традиционни задвижвания отразява не само ангажимента за намаляване на въздействието върху околната среда. Тя потвърждава също така иновативния подход на марката в автомобилното конструиране.

Поръчките за двете специални серии ще бъдат отворени в края на 2024 г.

1Числото един милион идва от STATNET и е валидно към края на 2024 г. Отнася се за територията на ЕС29 от 2014 г. за Renegade и от 2010 г. за Compass.