Начало Автомобилни новини Ford Tourneo Custom за българската полиция

Ford Tourneo Custom за българската полиция

Ford Tourneo Custom за МВР

Мото-Пфое достави на Министерството на вътрешните работи 29 пътнически вана Ford Tourneo Custom. Автомобилите са специално оборудвани за нуждите на оперативната работа.

Новите бусове Tourneo Custom ще бъдат използвани за специализирани полицейски операции. Ще изпълняват задачи на територията на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) и Областните дирекции на МВР (ОДМВ). Проектът е финансиран чрез Фонда за безопасност на движението. Той цели подобряване на оперативните възможности на силите на реда и повишаване на обществената сигурност.

Специално изпълнение за полицейски задачи

Съвременните пътнически ванове са специално оборудвани с всичко необходимо на полицаите за ежедневната им работа. Те разполагат с модифицирани системи и редица функции за по-добра динамика и безопасност. Така се  гарантира оперативна ефективност и надеждност при изпълнение на служебните задачи.  Допълненията включват комуникационни и специални сигнални системи, индивидуални интериорни елементи, работни маси, конфигуриращи се седалки в пътническия салон и множество изводи за захранване на всякакви допълнителни консуматори, необходими за оперативната дейност. Машините за МВР са специално поръчани с два фабрично вградени 95Ah AGM акумулатора със сензор за състоянието на батерията.  Те са необходими, за да поддържат цялото полицейско оборудване. Вановете имат метална защита под двигателя и скоростната кутия и са с дълга база за по-голям обем на багажното отделение.

Актуалното второ поколение на Transit/Turneo, чието масово производство започна през  2023 г. в Турция, е базирано върху нова платформа. Тя е проектирана за максимална гъвкавост, кормилната система е усъвършенствана за по-голяма маневреност. Задното окачване е независимо, диференциалът отпред е с ограничено приплъзване. Налице са всички видове асистенти в помощ на водача и интелигенти адаптивни предни светлини. Инфо-развлекателната система разполага с най-ново поколение SYNC4, 13-инчов централен тъчскрийн дисплей, супербърза свързаност чрез 5G модем, навигация, гласови команди и вграден виртуален гласов асистент Alexa.

Тази година Ford Transit Custom спечели две престижни награди. Моделът беше обявен за ван на годината IVOTY. Той получи и платинено отличие от експертите по безопасност на автомобилите в индустрията Euro NCAP.