Начало Избрани Сайнц: Биното казал, че не би подписал с Люис? Ще запазя мнението...

Сайнц: Биното казал, че не би подписал с Люис? Ще запазя мнението си за някой друг ден

1027
0
Карлос Сайнц, Люис Хамилтън
Карлос Сайнц и Люис Хамилтън; снимка: Майкъл Потс

Карлос Сайнц отказа да коментира казаното от Матия Биното по повод привличането на Люис Хамилтън във Ферари. Бившият шеф на Ферари и настоящ ръководител на проекта на Ауди заяви, че той не би одобрил идването на седемкратния световен шампион в Маранело. Сайнц бе попитан в интервю за испанския вестник „Марка“ как ще коментира това.

„Биното казал, че не би подписал с Люис? Няма да се набърквам в това. Ще запазя мнението си за себе си и ще ти го кажа някой ден на вечеря“, заяви Сайнц

„Хамилтън и Льоклер са двама страхотни пилоти. Сигурен съм, че ще си изкарат добре. Аз в момента – с всеки изминал ден – се мотивирам все повече от проекта на Уилямс, но ми се ще да спечеля още едно състезание преди да кажа довиждане на Ферари. Трябва да постигаме добри резултати до края на годината. Да финишираме добре, с подиуми или победа. Най-добрите ми шансове са за Мексико и Лас Вегас от оставащите стартове“, допълни Сайнц.

Президентът и главен изпълнителен директор на Формула 1 от страна на Либърти Медия Стефано Доменикали, който е бивш шеф на Ферари, заяви, че Скудерията трябва има ясни правила по отношение на пилотите си.

„Като Ферари ентусиаст ще каза, че това е страхотна възможност, защото Люис събира всичко заедно. Той иска да спечели осма титла и да стане най-добрия пилот в историята. С Шарл ще трябва да се уважават, но е ясно, че като спуснат визьорите… При всички случаи правилата в отбора и на ръководството трябва да са ясни“, коментира Доменикали.

Найджъл Менсъл пък е убеден, че Хамилтън ще си изкара страхотно във Ферари.

„Аз съм фен на Люис Хамилтън отдавна и предрекох, че ще е един от най-добрите в историята на спорта. Той вече го постигна. Но това да отиде във Ферари, където да приключи кариерата си, е магическа стъпка. Сега няма как да го осъзнае, но аз съм бивш пилот на Ферари и да караш за Скудерията е нещо невероятно. Освен това ако има колата, той ще свърши работа, така че предсказанието ми е, че ще си изкара страхотно във Ферари. Ще превключи на друга предавка. Отново ще е мотивиран и очаквам да е претендент за титлата през 2025 г.“, заяви Менсъл.

Тото Волф е на мнение, че Люис Хамилтън и Ферари ще намерят начин да работят добре заедно

„Мнозина твърдят, че ще е трудно, но според мен нещата често се оказват различни. Ферари е страхотен отбор, обграден от невероятна емоция и страст, откъдето идва и напрежението. Но вярвам, че ще намерят начин да се сработят“, обясни ръководителят на Мерцедес в F1.