Начало Formula E News Отбор от Формула Е с ново име и собственик

Отбор от Формула Е с ново име и собственик

27
0
Отбор от Формула Е (ERT)
снимка, Формула Е

Отбор от Формула Е с ново име и собственик. Става въпрос за ERT. Екипът, който се състезаваше с китайски лиценз беше закупен от американска компания и вече носи името Kiro Race Co.

Формула Е има удоволствието да съобщи, че The Forest Road Company – инвестиционна компания, базирана в Лос Анджелис – е придобила 100% от отбора на ERT. Тимът съвсем наскоро се преименува на Kiro Race Co и е развълнуван да навлезе в сезон 11 на Формула Е. Тимът вече има промяна в собствеността и визията, отбелязвайки поредна нова глава в историята си

Форест Роуд носи богат опит в инвестирането, оперирането и консултирането в индустриални сектори, които преживяват растеж и трансформация. Като опортюнистичен инвеститор с доказан опит в областта на медиите и възобновяемите енергийни източници, компанията е в добра позиция да осигури значителна стойност за отбора и Формула Е.

Новият отбор обяви  и техническо партньорство с Порше Моторспорт. В рамките на това сътрудничество Kiro Race Co ще бъде оборудван с печелившата в шампионата технология за задвижване на германците. Партньорството осигурява достъп до най-съвременни характеристики и ще бъде от съществено значение за амбициите на Kiro да се изкачи нагоре в решетката.

Новите американски собственици също така определиха неотдавнашния ход на Либърти Глобал да стане мажоритарен акционер във Формула Е като ясен знак за доверие в сериите. Според тях, Формула Е с голям потенциал за амбициозен растеж. Новите собственици на тима вече са работили в тясно сътрудничество с американските телекомуникационни инвеститори по редица успешни сделки.

„Това е наистина исторически момент за нашия екип. Привличането на базирана в САЩ група за управление на активи като Forest Road е доказателство за растежа на сериите и потенциала на нашия екип. Тяхната инвестиция ни позволява да градим уверено за бъдещето във Формула Е и да се състезаваме на най-високо ниво. Развълнувани сме да работим с тях и Порше Моторспорт, за да постигнем целите си“, сподели ръководителят на Kiro Race Co Алекс Хуей.

„Развълнувани сме да се включим в Световния шампионат на Формула Е и да започнем пътуването си като Kiro Race Co. Шампионатът се намира в ключов момент на съзряване от макро и микроспектива. Последно време светът започва масиран преход към електрически превозни средства. Затова състезателният продукт постигна значителен пробив в технологиите с най-бързо ускоряващите се едноместни автомобили. Ние сме решени да помогнем на Kiro да се превърне във водеща сила в индустрията“, обясни управляващият директор на Форест Роунд Джереми Тарика

„Това е фантастично развитие за Формула Е и за Kiro Race Co. То бележи навлизането на усъвършенствана инвеститорска група със сериозен опит в спортната и развлекателната индустрия. Тази инвестиция в отбора и неговите амбициозни нови собственици ще ни помогне да продължим да развиваме шампионата. Целта ни е да го направим по-привлекателен за феновете и партньорите по целия свят“, каза главният изпълнителен директор на Формула Е Джеф Додс.

Това е поредната смята на името и собствеността на Kiro Race Co. Отборът участва от самото създаване на Формула Е преди 10 години. През различните кампании тимът се казваше China Racing, NEXTEV и др. Миналия сезон екипът носеше името на ERT, използваше задвижващи системи на NIO и финишира последен в класирането при отбори и конструктори.

Не се знае какъв ще е пилотския състав на Kiro Race Co. За последно отборът разчиташе на Дан Тиктъм и Серхио Сете Камара. В допълнение, агрегатите на тима ще бъдат с по-стара спецификация в сравнение с тези на Порше и Андрети.