Начало Избрани Макларън се надява да продължи доброто представяне и в Остин

Макларън се надява да продължи доброто представяне и в Остин

281
0
Макларън MCL38
снимка, Спас Генев

Макларън се надява да продължи доброто представяне и в Остин. Тимът от Уокинг се намира в превъзходна форма, след като спечели последните два старта в Азия. Този уикенд тимът се надява да бъде подпомогнат и от специалното оцветяване на MCL38, което напомня на това, използвано до 2014 г.

Вчера Макларън разкри оцветяването, което ще използва в предстоящата Гран при на САЩ. Отборът от Уокинг отново заложи на цвета, който се използваше в периода 2006-2014 г. Впечатляващата цветова схема беше използвана за първи път по време на Гран при на Великобритания 2023. Тя остава част от кампанията на Макларън Chrome Shines Again

Според екипа, цветовата схема отразява „модерен обрат, който представя трайното наследство на отбора. Подобреният хром представя стремежа на двете марки към иновативен дизайн.“ Хромовият цвят ще присъства и върху състезателните костюми на Ландо Норис и Оскар Пиастри, както и върху облеклото на останалите членове на Макларън.

Този уикенд Макларън се отправя към Гран при на САЩ и пистата край Остин. Британският отбор има аванс от 41 точки спрямо Ред Бул при конструкторите. Същевременно Норис продължава да топи изоставането спрямо Макс Верстапен в класирането при пилотите.

„Обичам да ходя в Остин. Атмосферата винаги е невероятна и наистина ми харесва да се състезавам там, особено с готината разцветка, която имаме този уикенд. Това е страхотно състезание, с което да започнем последния етап от сезона след няколко седмици почивка. Освен това е уикенд със спринт, което означава, че има повече точки на масата“, сподели Норис.

„Прекарах известно време отново на симулатора, подготвяйки се за предстоящата тройка надпревари. Следващите два месеца ще бъдат изключително натоварени, но и вълнуващи. Готов съм да се върна в автомобила. Нека покажем на какво сме способни в Тексас“, добави пилотът на Макларън.

Съотборникът на Норис Оскар Пиастри също се надява на силно представяне този уикенд. Австралиецът ще запише второ участие на пистата в Остин. Миналата година Пиастри не завърши състезанието заради прегряване на автомобила.

„Страхотно е да се върна към състезанията след кратка почивка. Беше добре да имам няколко седмици за презареждане, но и да работя с инженерите, за да се подготвя за следващите няколко състезания. Вече сме набрали невероятна инерция. Въпросът е да продължим да постигаме постоянно добри резултати от наша страна“, каза Пиастри.

„С нетърпение очаквам да се върна в Остин. Това е наистина готино място със страхотни фенове и чудесна храна. Спринтът предоставя някои добри възможности за точки. Освен това сме и с нова окраска, която изглежда страхотно. Нека да отидем там и да постигнем още един силен резултат за отбора“, добави пилотът на Макларън.

Макларън има един успех на пистата в Остин, дело на Люис Хамилтън през 2012 г. Миналата година Норис финишира втори в основното състезание и донесе подиум. Този уикенд тимът се надява да добави още един успех към сметката си

„След няколко натоварени седмици, в които затвърдихме и засилихме кампанията си в шампионата, сега се отправяме към Остин за първата от общо две тройки състезания. До края на сезона остават само шест старта и възможност за спечелване на много точки. Редица отбори ще внесат обновления в тези последни състезания, така че очакваме близка битка. Както винаги, ние държим главите си ниско, фокусираме се върху себе си и се стремим последователно да печелим точки в стремежа си към двете титли“, коментира директорът на Макларън Андреа Стела.