Начало Автомобилни новини Peugeot на Автомобилния салон София 2024

Peugeot на Автомобилния салон София 2024

75
0

На Софийския автосалон в Интер Експо Център от 18 до 27 октомври Peugeot  ще представи седем модела, от които два премиерни

На щанда си Peugeot ще покаже общо 7 автомобила. От тях премиери са новите 3008 и 5008, а в   гамата от леки автомобили всеки има хибридна и електрическа версия. Това потвърждава пътя на марката към пълна електрификация и нулеви вредни емисии в съвсем обозримо бъдеще. Планът е през 2030 г. 100% от продаваните в Европа модели да бъдат 100% електрически. Още от 2023 г. всички автомобили Peugeot са електрифицирани – електрически, хибридни, plug-In хибридни или захранвани от водородна горивна клетка. 3008 и 5008 бяха първите автомобили в Stellantis Group, които получиха изцяло ново хибридно задвижване със 136 к.с. То е способно да намали разхода на гориво с до 15 %. Ето как от Peugeot представят моделите, които ще видим на салона.

Премиера: Новият 3008 SUV

Новото Peugeot 3008 разчупва шаблона със своя фастбек SUV дизайн, и удоволствие от шофирането, осигурено от панорамен i-Cockpit. Това е първият модел, който използва напълно новата STLA Medium платформа на Stellantis. Тя извежда гамата на Peugeot на следващо ниво. Иновативната платформа е проектирана да предлага най-добра в класа динамика Включва   варианти с хибридно 136 к.с., plug-In хибридно 195 к.с. или напълно електрическо задвижване. Последното е с мощност от 210 к.с. до 320 к.с. и задвижване на 4-те колела. Електрическата Long Range версия с 230 к.с. ще осигурява пробег до 700 км и 10 минути зареждане за 100 км пробег. Хибридната версия е оборудвана и с нова 6-степенна трансмисия с два съединителя.

В този и останалите свои модели, Peugeot въвежда изкуствен интелект с ChatGPT. Той подобрява изживяването с гласовия асистент, правейки го по-интерактивен, плавен и интуитивен.

Премиера: Новият 5008 SUV

Peugeot 5008 задава нов стандарт с обширен вътрешен обем със 7 места и богат избор на задвижване. Вариантите са познати от новия 3008: хибридно, plug-in хибридно или изцяло електрическо, с мощности от 136 до 320 к.с.. Има и версия със задвижване на четирите колела. Е-5008 е и единственият електрически SUV с своя сегмент, който предлага пространство за 7 пътници и до 668 км пробег. Възползвайки се от същата платформа като при 3008 – STLA Medium, 5008 отговаря на нуждите на клиентите. Мнозина от тях търсят голям SUV с изявен дизайн, модерен интериор и ефективна електрическа динамика. Новият 5008 се шофира много лесно благодарение на динамичните настройки на ходовата част в най-добрите традиции на марката.

Peugeot Panoramic i-Cockpit е наслада за водача при шофиране и включва ефектен 21-инчов извит HD панорамен екран. Той е разположен над волана и обединява head-Up дисплея и централния сензорен екран. Интеграцията на ChatGPT подобрява изживяването на гласовия асистент. Водачът и пътниците се радват на последно поколение системи за подпомагане и сигурност с актуализации по въздуха. Отвън ги привличат нови цветове на екстериора, а отвътре – множество опции за максимален комфорт.

Peugeot 2008 SUV

Модерният и иновативен обновен дизайн на Peugeot 2008 е носител на наградата „Златен волан“ през 2023 г.  Светлинният подпис се характеризира с три броя вертикални светлинни „нокти“ отпред,   интегрирани в лъскавите черни странични въздухозаборници на бронята. LED задните светлини също притежават характерните „нокти“, състоящи се от хоризонтални двойни ламели, разположени един над друг. Ключов елемент от интериора на Peugeot 2008 и една от най-отличителните характеристики на моделната гама е Peugeot i-Cockpit. Моделът разполага с 3D дигитален инструментален панел и 10-инчов (25,4 см) дисплей. От него се управлява най-новото поколение на Peugeot i-Connect Advanced инфотейнмънт системата. Компактният волан е характеристика на Peugeot i-Cockpit и увеличава удоволствието от шофирането чрез уникална пъргавина и прецизност на движенията.

2008 предлага системата Grip Control, която осигурява подходящи режими на шофиране при различни условия. Задвижването е с бензинов двигател (100 или 130 к.с. с 8-степенна автоматична трансмисия), хибрид (136 к.с. и 6-степенна трансмисия с два съединителя) или напълно електрическо с мощност 136 к.с. или 156 к.с. и пробег до 406 км. В допълнение към последното поколение системи за безопасност се предлагат множество удобства. Сред тях са камери за следене на зоните около автомобила, електрически седалки с отопление и масаж за водача, панорамен покрив и др.

Peugeot 208

Peugeot 208 спечели първото място по продажби в Европа през 2022 г. и е традиционен модел в гамата на марката. 208 е обновен – с нови задвижвания, освежен дизайн, авангардни технологии, удоволствие от шофирането и нова електрическа версия. Моделът се предлага с различни нива на оборудване и шест задвижвания. Те включват новия електрически мотор със 115 кВт/156 к.с., предлагащ пробег от 410 км, както и новия HYBRID 100 и HYBRID 136. Първоначално представен в 9X8 Hypercar, 508 и 508 SW, след това и в 2008, новият светлинен подпис на PEUGEOT сега краси и 208. Три броя дълги вертикални „нокти“ са отличителен елемент от този подпис и са интегрирани в лъскавите черни елементи на бронята. Отзад три боря червени „нокти“ са разположени един до друг, но хоризонтално.

Peugeot 308

Със своя уникален, чувствен и елегантен дизайн Peugeot 308 грабва погледа и предлага пълния спектър от технологии за задвижване. Избран е за „Германски автомобил на годината“ в категорията на компактните автомобили през 2022 г. Peugeot 308 е амбициозно препозициониран към по-висока категория за качество. Моделът се откроява на ултраконкурентния пазар в С-сегмента със своето силно естетическо излъчване в силует на хечбек и комби. За да отговори на високите стандарти на клиентите на C-сегмента, новото Peugeot 308 има силни аргументи в своя полза: Технологичното му разработване в посока ефективност осигурява намаляване на разхода и ограничава CO2 емисиите.

Гамата задвижвания е подчертано широка, като покрива целия спектър от технологии: бензинова, дизелова, plug-in хибридна и 100% електрическа версия. Със своите икономични и мощни двигатели Peugeot 308 осигурява удоволствие от шофирането, подсилено от множество системи в помощ на водача. За него и пътниците новите Peugeot 308 и 308 SW предлагат най-новото поколение на Peugeot i-Cockpit, компактен и отопляем волан, триизмерен цифров дисплей на нивото на очите, който може да бъде персонализиран и конфигуриран, и централен 10-инчов сензорен екран. Акцентът е поставен върху ергономичността  с напълно конфигурируеми виртуални бутони i-Toggles и свързаност чрез най-новата технология i-Connect® Advanced. Тази инфо-развлекателна система прави изживяването при шофиране и пътуване интуитивно и комфортно.

Peugeot 308 се предлага с бензинов двигател със 130 к.с., с ръчна или 8-степенна автоматична трансмисия,  хибрид 136 к.с. с 6-степенна автоматична трансмисия с два съединителя, дизелов 130 к.с., plug-In hybrid със 180 к.с. и 8-степенна автоматична трансмисия (скоро във версия със 195 к.с., увеличен пробег на електричество и 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя) или в напълно електрическа версия с мощност 156 к.с.

Peugeot 408

Peugeot 408 е неочаквано, защото е различно. Моделът е първи по рода си както в историята на марката, така и на автомобилния пазар като цяло. Автомобилът се откроява преди всичко със своя динамичен фастбек силует и разпознаваем дизайн, но и със степента, с която разчупва статуквото. Стойката на голям хищник е типична за моделите на марката. Линиите са елегантни, решетката е в цвета на каросерията, за да се вписва перфектно в предната част. Тя гордо носи новото лого на Peugeot с главата на лъва. 408 стои здраво върху колела с диаметър 720 мм, а впечатляваящите 20-инчови джанти се отличават с провокативен геометричен дизайн. Отпред светлинният подпис във формата на зъби идеално интегрира 408 в семейството на Peugeot. За това допринасят и задните LED светлини, оформени като три следи от нокти.

Вътре в купето PEUGEOT i-Cockpit е една от силните страни на марката. В продължение на десетилетие той е подобряван и модернизиран с всяко ново поколение. В новото Peugeot 408 той задава нови стандарти по отношение на ергономичност, качество, практичност и технологии с изцяло новата инфо-развлекателна система Peugeot i-Connect. Базиран на мултиенергийната платформа EMP2, 408 има дълго междуосие, осигуряващо щедро пространство. Гамата задвижвания  включва хибридна версия с мощност 136 к.с. и автоматична трансмисия с два съединителя, както и plug-In хибрид с 225 к.с. и 8-степенен автоматик. Има и напълно електрическа версия с мощност 210 к.с. и пробег от 453 км.

Peugeot 508 PSE

С 508 във версия Peugeot Sport Engineered марката разкрива нов дизайн за своите най-луксозни модели. Peugeot Sport Engineered е задвижван от plug-in хибридна система с 360 к.с., задвижване на четирите колела. Ускоряването от 0 до 100 км/ч отнема 5,2 секунди. Peugeot 508 PSE Plug-In Hybrid седан има могъщо и магнетично присъствие, със силно изявен стил и естетика. Уникалната предна решетка с черни елементи Perla Nera подчертава новата емблема на марката. Новите Peugeot Matrix LED светлини оформят характерната сигнатурата със следи от трите „нокътя“ на лъва. За версията Peugeot Sport Engineered инженерите на Peugeot Sport са адаптирали ходовата част със специфични настройки. Високо ниво на комфорт и управление се постига с три режима на поведение, намалена височина, 24 мм по-широки предна и 12 мм по-широка задна следа, предни спирачни дискове с диаметър 380 мм с четирибутални апарати и джанти с диаметър 20 цола с гуми Michelin Pilot Sport 4S.