Начало Избрани Фетел и Шумахер потвърдиха участието си в Състезанието на шампионите

Фетел и Шумахер потвърдиха участието си в Състезанието на шампионите

266
0
Себастиан Фетел и Мик Шумахер
Себастиан Фетел и Мик Шумахер, снимка ROC

Себастиан Фетел и Мик Шумахер потвърдиха участието си в Състезанието на шампионите. Двамата германци се завръщат в следващото издание на събитието, което ще се проведе в Сидни.

Фетел и Шумахер ще се съберат отново на емблематичния олимпийски стадион в Сидни, където се проведоха Летните олимпийски игри през 2000 г. Австралийският град ще приеме следващото издание на Състезанието на шампионите. Планът е събитието да се проведе на 7-8 март 2025 г. Това е само седмица преди началото на новия сезон от F1 в Мелбърн

Фетел е редовен участник в ROC от 2007 г. насам Четирикратният световен шампион в F1 многократно си партнираше с Михаел Шумахер. Двамата печелеха титлата в Купата на нациите цели шест пъти.

Фетел взе и най-високото отличие в индивидуалния клас на Състезанието на шампионите през 2015 г. Преди 5 години германецът завърши втори в Купата на нациите. Този път Фетел си партнира с Мик Шумахер, с когото е много близък приятел.

„Радвам се, че се завръщам в Състезанието на шампионите и че отново ще си партнирам с Мик“, коментира Фетел. „Ще бъде вълнуващо да се състезаваме на олимпийския стадион в Сидни, който изглежда ще бъде чудесно място за провеждане на ROC. Сидни е един от най-красивите градове в света. Смятам, че Фредрик (Йонсон) и неговият екип са избрали невероятно място за следващата глава на ROC.“

„Всички пилоти, които имат честта да участват в ROC, се влюбват в събитието. То ни напомня за това, защо започнахме да се състезаваме. Това е чисто състезание и, разбира се, при идентичните автомобили няма място за оправдания.“

„Ще направя всичко по силите си, за да помогна на Германия да спечели още една титла от Купа на нациите с Мик в петък вечер. Разбира се, няма да му правя услуги, когато ще се борим за абсолютната победа в събота вечер, особено след като той ме победи на полуфинала при индивидуалните битки Швеция през 2023-та“, добави бившият пилот на Ред Бул, Ферари и Астън Мартин.

За последно Състезанието на шампионите се проведе на сняг и лед в шведския зимен курорт Пите Хавсбад. За съжаление, тази година събитието беше отменено поради неясноти относно начина на използване на терена

Сега надпреварата ще се проведе на специално изградено асфалтово трасе в самия стадион. За разлика от Швеция, времето в Сидни ще бъде много по-топло.

„Австралия е едно от любимите ми места. Да представям Германия заедно със Себастиан в ROC Сидни със сигурност ще бъде голямо забавление“, каза Шумахер.

„След като завършихме на 2-ро място в индивидуалното състезание ROC в Швеция през 2023 г. и в Купата на нациите в ROC Мексико със Себ. Сега целта трябва да бъде трофеят на общия победител както в Купата на нациите в петък вечер, така и в индивидуалното състезание в събота.“

„С голямо нетърпение очаквам да се запозная с всички останали пилоти и да прекарам време с тях по време на уикенда в Сидни. Сигурен съм, че те ще се забавляват безумно добре заедно и ще направят супер шоу за австралийските фенове“, добави германецът.

Междувременно президентът на Състезанието на шампионите води разговори с редица звезди от различни моторспорт дисциплини. По-рано този месец стана ясно, че в ROC ще се включи многократният шампион в Суперкарс Джейми Уинкъп.

„Очакваме с нетърпение редовно да допълваме нашата решетка и да даваме на австралийските фенове все повече и повече възможности за екшън. Интересът, който получихме, след като обявихме, че ROC ще дойде в Австралия за първи път, беше огромен. Затова съм сигурен, че потвърждението за участието на Себастиан и Мик ще го издигне на още по-високо ниво“, каза Фредрик Йонсон.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от raceofchampions (@raceofchampions)