Начало Избрани Никола Цолов втори във финалния ден тестове в Барселона

Никола Цолов втори във финалния ден тестове в Барселона

52
0
Никола Цолов
Никола Цолов, снимка Кампос Рейсинг

Никола Цолов финишира втори във финалния ден тестове на пистата в Барселона. Българският пилот записа време за 1:27.236 мин. и остана само на 27 хилядни от лидера Мари Боя. Така Никола Цолов отново затвърди доброто си представяне с тима на Кампос Рейсинг.

Барселона бе домакин на вторите следсезонни тестове във Формула 3. Изпитанията се проведоха на добре познатата писта Каталуния с дължина 4.657 км и разположена до град Монтмело. По-рано тази година трасето беше домакин на петия кръг от сезон 2024 в F3, както и на други тестове

Миналата седмица пилотите от Формула 3 бяха на Херес. Никола Цолов участва във втория ден изпитания и беше най-бърз на испанското трасе. 17-годишният пилот караше както на сухо, така и на мокро и събра полезна информация за автомобила.

Вчера се проведе първия ден изпитания в Барселона. Никола Цолов отново показа отлично темпо зад волана на Кампос Рейсинг и оглави класирането с време за 1:27.886 мин. Времето на българския лъв беше записано в сутрешната сесия.

Тази сутрин започна последния ден тестове за 2024 г. Времето беше сухо и слънчево. Това позволи на Никола Цолов и неговите колеги да запишат възможно най-голям брой обиколки и да съберат възможно повече информация.

Никола Цолов даде второ време в сутрешната сесия на пистата в Барселона. Българският състезател отново се чувстваше много добре на трасето и остана само на 27 хилядни зад Мари Боя. Испанецът също кара за Кампос Рейсинг и спечели спринта на същата писта по-рано тази година.

В следобедната сесия Никола се фокусира върху дълги серии с обиколки и голямо количество гориво. Българският лъв записа време за 1:32.247 мин. и остана далеч от резултатите в челото. Това обаче не беше толкова притеснително, тъй като постиженията в тази сесия бяха по-слаби от тези в сутрешната. Най-бърз беше Мартиниус Стеншорн (Хайтек), следван от Джошуа Дюфек (Хайтек) и Теофил Нейл (Van Amersfoot Racing).

Това беше края на следсезонните тестове във Формула 3 за тази година. Никола Цолов финишира втори за тима на Кампос Рейсинг и остана само зад потенциалния си съотборник Мари Боя. В топ 5 влязоха още Стеншорн, Рафаел Камара (Трайдънт) и Дюфек.

Все още не се знае какво ще е бъдещето на Никола Цолов през следващата година. Българинът неколкократно изяви желание да остане още един сезон във Формула 3. За момента опциите пред Цолов не са никак малко. Ясно е, че той няма да кара повече за АРТ Гран при. Най-логичният вариант за него е Кампос Рейсинг, с който спечели испанската Формула 4 през 2022 г.