Начало Избрани В Германия: В момента се води игра на покер между Ботас и...

В Германия: В момента се води игра на покер между Ботас и Биното с жокер Мик Шумахер

1010
0
Матия Биното
Матия Биното; снимка: Майкъл Потс

Матия Биното и Валтери Ботас в момента играят покер относно останалото свободно място в Заубер/Ауди за догодина. Основната разлика във вижданията им е каква трябва да е заплатата за свободната позиция, се твърди в коментар на немския телевизионен канал РТЛ. От Хинвил вече потвърдиха Нико Хюлкенберг като титуляр от догодина, но идването на Матия Биното начело на проекта на Ауди за F1 вкара нови неизвестни относно това кой ще заеме втория кокпит.

„В момента се води игра на покер между Валтери Ботас и Матия Биното относно заплатата (за втория пилот на Заубер). Помежду им все още има сериозна разлика в това кой какво си представя“, се казва в коментара на РТЛ

„Биното понастоящем играе за време. Може да си го позволи, защото има много добър жокер в лицето на Мик Шумахер. Биното познава прекрасно и силните, и слабите му страни от времето му в академията на Ферари от 2019 до 2022 г. И Заубер/Ауди няма да вземе решение тази седмица кой пилот да избере за 2025 г. като съотборник на Нико Хюлкенберг.“

„Биното вече е събрал информация за фабриката, етапа на развитие на Ауди и въпросите с пилотите, така че вече може да прецени по-добре как иска да използва бюджета през следващите няколко сезона. Надценен пилот като Ботас, който със сигурност няма да печели победи, би бил загуба на пари. В това отношение Биното постъпва много умно, играейки за време. Феновете на Формула 1 в Германия могат да продължат да се надяват. В Заубер/Ауди все още не са взели решение“, се казва още в коментара.

Намесването на Мик Шумахер като жокер за Биното е любопитно, защото преди няколко години мнението бе, че швейцарско-италианският инженер всъщност не вярва в способностите на немския пилот. Бившият F1 състезател Тимо Глок например бе категоричен, че Биното никога не е имал вяра в таланта на младия Шумахер.

Сред възможните кандидати за останалото свободно място в Заубер/Ауди през последните седмици често се споменаваше Франко Колапинто. 21-годишният аржентинец замести от Гран при на Италия Логан Сарджънт в Уилямс

Младежът се представя добре и бързо бе вкаран в сметките за възможна титулярна позиция догодина. Такива останаха само две. Тази във Виза РБ обаче ще е за пилот от семейството на Ред Бул, така че остава само мястото в Заубер/Ауди. Самият Колапинто обаче се съмнява, че ще го получи.

„Мечтата ми е да остана във Формула 1 – за това работя, но вървя старт за старт. Тази година получих невероятна възможност и я сграбчих с две ръце. Давам най-доброто от себе си, за да се постарая да покажа на всички на какво съм способен и че заслужавам място в F1. В момента вървя добре, така че нещата се движат в правилна посока. Но ситуацията относно титулярна позиция изглеждат наистина сложни в момента“, отбеляза Колапинто.

Аржентинецът допълни, че сега ще се съсредоточи изцяло върху предстоящите надпревари. Той отбеляза и нещо друго, което му е направило впечатление във Формула 1.

„F1 като цяло е скъпа (дисциплина), но мърчандайзът в частност е с изключително високи цени. И Кристиано Роналдо не може да си ги позволи! Страхувам се, че за да си поръчат нещо от официална колекция, аржентинците ще трябва да ядат ориз в продължение на два месеца. А този сценарий изобщо не ми допада. Да поясня: не подканям феновете да купуват фалшификати. Но се надявам да купуват някакви по-евтини неща“, коментира Колапинто.