Начало Автомобилни новини Hyundai, Kia и KGM на Автомобилния салон София 2024

Hyundai, Kia и KGM на Автомобилния салон София 2024

Hyundai Santa Fe

Тримата големи автомобилни производители от Южна Корея обещават силно присъствие на софийското автомобилно изложение, което започва тази седмица

На автосалона в София от 18 до 27 октомври Hyundai ще представи обновената си продуктова гама. Марката отново ще демонстрира своя ангажимент към предоставянето на високо качество на достъпна цена. Във фокуса ще бъдат обновената SUV линия и иновативните електрически модели. С тях Hyundai продължава да утвърждава позицията на един от лидерите в автомобилната индустрия.

Hyundai: Santa Fe и юбилеен Tucson

Специално внимание ще бъде отделено на две от най-популярните SUV предложения на марката – Santa Fe и Tucson. Тези модели съчетават модерни технологии, комфорт и сигурност и по същество предлагат всичко, от което се нуждае клиентът. Обновеният Santa Fe ще се представи с нов дизайн и подобрена функционалност. Tucson ще отпразнува 20 години от лансирането си със специален модел, отличаващ се с ексклузивен външен вид и луксозни детайли.

Електрическите модели на Hyundai също ще заемат ключово място на Автомобилния салон София 2024. Компанията ще демонстрира своята визия за бъдещето на мобилността с представянето на Ioniq 5 и Ioniq 6. Електрическите автомобили комбинират устойчиво шофиране с авангардни технологии и впечатляващ пробег. С тези модели Hyundai показва как електрическите превозни средства могат да бъдат както екологични, така и практични за ежедневието.

Kia с премиера на салона

Очаква се марката Kia да покаже на живо пред българската публика премиерния за нашия пазар изцяло електрически модел EV3. Това е най-малкият от серията нови електромобили на марката. Задвижва се от електрически агрегат с 204 к.с. и батерия в два варианта: стандарен с 58,3 кВтч и за дълъг пробег с капацитет от 81,4 кВтч. Версията с удължен пробег се очаква да изминава до около 600 километра с едно зареждане.

Друга интересна новост от Kia е модернизираната версия на добре познатия модел от малкия клас Picanto. Автомобилът е сред най-разпознаваемите представители на своя сегмент от пазара. В обновения си вид той предлага както по-модерен и привлекателен дизайн, така и по-съвременно оборудване и повече асистиращи системи. Двигателите, както и досега, са бензинови с работен обем 1,0 и 1,2 литра.

 

KGM Torres EVX

KGM е наследник на познатата доскоро като SsangYong най-стара южнокорейска автомобилна марка. На салона той ще покаже своята все по-внушителна флотилия от SUV модели и кросоувъри. Сред тях е модификацията с изцяло електрическо задвижване EVX на най-новия им модел Torres. Torres EVX e дълъг малко над 4,70 метра SUV, който разполага с мощност от 207 к.с. Пробегът му по WLTP е 370 километра с едно зареждане на батерията, за която производителят дава гаранция от десет години.

Вече е станало почти традиция официалният вносител на KGM в България да изненадва с някаква световна новост. Затова ще бъде интересно дали дебютиралият само преди два месеца в родната си Южна Корея модел – елегантният нов Actyon – няма да отпразнува европейската си премиера именно в София.

Отстъпки в Центрове за гуми „Диана“

И още една интересна и полезна възможност за всички посетители на салона – точно сега, в периода за смяна на гуми: Партньорът на изложението – Центрове за гуми „Диана“ – осигурява промокод за 35%  намаления от препоръчителната цена на гуми за леки, бусови и джипови гуми и 25% отстъпка от цената за монтаж, демонтаж, баланс и изправяне на джанти. „Диана“ е най-големият вносител на автомобилни гуми в България. Разполага с 11 големи модерни центъра на територията на страната и инвестира в най-съвременни машини за монтаж, демонтаж и баланс. Отстъпки са валидни при посещение в магазините или чрез промокод в онлайн магазина. Те не може да се комбинират с други отстъпки, промоции или намаления на цените. Периодът на валидност е от първия ден на Автомобилния салон (18.10.2024 г.) чак до края на годината.