Начало Автомобилни новини Германското съзвездие на автосалона в София

Германското съзвездие на автосалона в София

Brabus 800 GLS

От 18 до 27 октомври в Интер Експо Център ще можем да видим впечатляващи новости, представени от марките Audi, Brabus, Opel, Volkswagen и Skoda.

Brabus

На автосалона в София все пак ще има нов Mercedes – при това не какъв да е. Brabus 800 GLS, създаден на базата на Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+, се очаква да бъде най-мощният експонат на изложението.

Суперавтомобилът с 800 к.с. на тунинг специалиста Brabus показва най-доброто от традициите на компанията в доработването на модели на Mercedes. Ще можем да го видим на щанда на Ратола Корпорация, официален представител на Brabus у нас.

Audi

2024 година е изключително силна за Audi, що се отнася до премиерите на нови модели. Затова е напълно очаквано щандът на марката да бъде изпълнен с новости. На Софийския автосалон Audi демонстрира постижения както в електрическата мобилност, така и при моделите, задвижвани от двигатели с вътрешно горене.

На щанда на марката ще бъдат представени актуалните електрически автомобили от гамата. Сред тях са динамичното Audi RS e-tron GT Performance, новият спортен S6 e-tron и Audi Q6 e-tron. Премиера ще отпразнуват и разполагащите с модерни бензинови, дизелови и частично електрифицирани задвижвания нови издания на Audi А5 и Q5.

Сред най-вълнуващите експонати на марката ще бъде бруталният RS Q8 performance. Той ускорява до 100 км/ч само за 3,6 секунди благодарение на увеличената мощност от 640 к.с. и 850 Нм въртящ момент. Допълнително усъвършенстваният осемцилиндров двигател не само предлага повече мощ в сравнение със стандартния RS Q8. Той е и най-мощният серийно произвеждан двигател с вътрешно горене в историята на Audi Sport GmbH.

Volkswagen

Сред най-важните новости за Volkswagen в рамките на изложението ще бъде фейслифтът на един от бестселърите на марката – Golf. Тази година моделът отбелязва 50 години от стъпването си на пазара. Друга ключова премиера на германската марка е комби версията на вече познатия електрически флагман на Volkswagen – ID.7. Вариантът Tourer GTX пък ще покаже поредната стъпка в разширяването на гамата електрически модели на марката.

На Софийския автосалон в Интер Експо Център ще станем свидетели и на една изключително чаровна премиера. Емблематичният със своя дизайн и невероятно практичен със своята всестранна приложимост ID. Buzz бързо се превърна в наистина уникален в световен мащаб електромобил. След дебюта на 5-местния електрически наследник на „Були“ (2023) сега в България пристига ID. Buzz Pro2 с дълго междуосие. Големият симпатяга използва акумулаторна батерия с увеличен до 86 кВтч капацитет и автономен пробег до 487 километра. Той разполага с по-ефективна система за задвижване с нов електродвигател (210 кВт/286 к.с.) и предлага място за до седем души.

Skoda

Марката Skoda  също е част от германския концерн Volkswagen и по традиция е един от шампионите по продажби у нас. Освен с цялата си атрактивна продуктова гама тя ще изненада публиката и с нещо не съвсем обичайно за изложението в София. Концептуалната студия Vision 7S загатва как би могъл да изглежда един бъдещ електрически седемместен автомобил на силния чешки бранд.

Opel

Автосалонът в София ще бъде важен подиум за представяне и на новостите от Opel. Марката ще покаже два ключови модела – изцяло новите Frontera и Grandland. И двата се предлагат с модерни хибридни и изцяло електрически задвижвания. Всеки от тях интерпретира по собствен начин новия дизайнерски език на Opel по отношение на външния и интериорния облик.

Новият Grandland продължава стратегията за електрификация на марката. Това е и първият Opel, базиран върху платформата Stellantis STLA, която е специално проектирана за електрически модели с батерии. Новата архитектура заедно с новата плоска батерия с капацитет до 98 кВтч, електромоторът от ново поколение и енергоспестяващите функции, като термопомпата гарантират, че новият Opel Grandland Electric може да измине до около 700 километра с едно зареждане. На обществена бързозарядна станция са му необходими само 26 минути, за да зареди до 80 процента от капацитета на батерията.