Начало Избрани Марко: Макс е най-добрият психически и като пилот, а и намира за...

Марко: Макс е най-добрият психически и като пилот, а и намира за по-лесно да се защитава

700
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен е най-добрият и психически, и като пилотски умения състезател в момента според Хелмут Марко, който е убеден, че нидерландският пилот ще спечели четвърта титла във Формула 1 в битката срещу Ландо Норис от Макларън.

„Макс е най-добрият психически и като пилот. Норис е слаб на старта, както и не е най-силен в психологически план. Напрежението се покачва с всяко състезание, защото на практика трябва да печели всеки път, за да навакса. Макс намира за по-лесно да се защитава. А в Остин и седмица по-късно в Мексико са две писти, които му пасват наистина добре“, отбеляза Марко в отговор на въпрос защо залага на Верстапен в битката за короната

„Ако Макс започне да побеждава отново, то Чеко (Серхио Перес – б.р.) ще се върне в челото, а ние ще сме обратно в битката за конструкторския шампионат“, добави австрийският съветник на Ред Бул.

В Ред Бул бяха оптимистично настроени преди историята с техническия трик, който накара ФИА да промени процедурата за преглед на болидите и да поиска от екипа да запечатва устройството в болидите си преди квалификация.

„При нас има тенденция към подобрение (на представянето). Трябва да призная обаче, че напоследък имахме същите проблеми като Ферари и Мерцедес. Колата веднъж работи, после не работи и не знаем защо става така. В Макларън постоянно са бързи. Те обаче вероятно изчакаха твърде дълго, за да дадат явен приоритет на Норис. В резултат той все още е далеч назад спрямо Макс. А се надяваме, че Макс ще има (в Остин) болид, в който ще има повече доверие. Техническият ни екип ще извади новости и са оптимисти“, заяви Марко малко преди от екипа да признаят за устройството, което ФИА поиска да запечатват преди квалификация.

Междувременно самият Макс Верстапен бе попитан какво е положението относно разправията за ругатните между него и ФИА.

„Аз не съм чул нищо (от федерацията), така че за мен нищо реално не се променя. Освен това при тази ситуация говоря по-малко, което е добре за мен“, заяви Верстапен

Джордж Ръсел, който е директор на асоциацията на пилотите във Формула 1 (Grand Prix Drivers Association), сподели на COTA, че от организацията още не са говорили с ФИА. Той обаче очаква следващата седмица да бъде изпратено писмо по въпроса до президента на федерацията Мохамед бин Сулайем.