Начало Избрани Ревнува ли Льоклер от Хамилтън? „Фред не ми е гадже!“, отговори Шарл

Ревнува ли Льоклер от Хамилтън? „Фред не ми е гадже!“, отговори Шарл

624
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

С наближаване края на сезон 2024 е все по-близо и моментът, в който Люис Хамилтън ще се сбогува с Мерцедес, за да стане пилот на Ферари. Новината, че седемкратният световен шампион отива в Маранело от 2025 г., бе обявена още преди началото на настоящата състезателна година и продължава да се обсъжда. Напоследък се появиха въпроси дали Шарл Льоклер ревнува от Хамилтън още преди англичанинът да му е станал съотборник във Ферари. Монегаскът бе попитан точно това по време на спортен фестивал в дългата пауза между Гран при на Сингапур и на САЩ.

„Фред [Васьор] не ми е гадже!“, засмя се Льоклер на питането. „Но аз знаех за преговорите с Люис. За мен ще е голямо предизвикателство той да ми е съотборник като се има предвид всичко, което е спечелил.“

„Много съм щастлив, че Хамилтън идва във Ферари. Нямам търпение, защото можеш да научиш нещо от всеки съекипник, който имаш. За мен също така ще е страхотна възможност да покажа какво мога в колата“, допълни Льоклер.

Вече на пистата Circuit of the Americas преди уикенда за Гран при на САЩ Льоклер заяви, че се радва, че ще се върне в колата

„Дори съм доволен, че е уикенд със спринт, защото това означава, че състезателната част започва още утре следобед. Според мен през последните няколко състезателни уикенда вървим в правилната посока. Ще е важно обаче да проверим колко добра работа сме свършили. Ще получим отговора, отбелязвайки как върви колата през завоите на тази писта“, добави Льоклер.

„Не мисля, че йерархията при отборите ще се промени значително. Нито пък вярвам, че започваме уикенда като фаворити. Вярвам обаче, че ако си свършим добре работата, можем да сме конкурентоспособни и с шанс за добри резултати в оставащите шест кръга. Затова не смятам, че има нужда да спекулираме относно шансовете си в двата шампионата. По-добре да вървим старт за старт“, каза още Льоклер.