Начало Дакар Льоб грабна победата в третия етап на рали Мароко

Льоб грабна победата в третия етап на рали Мароко

10
0
Себастиен Льоб
Себастиен Льоб, снимка A.S.O./J.Delfosse/DPPI

Сеабстиен Льоб грабна победата в третия етап на рали Мароко. Пилотът на Дачия записа време за 3 часа, 17 мин. и 57 сек. Втори и трети финишираха Гийом де Мевиус (Мини) и Карлос Сайнц с Форд. Същевременно Насер Ал-Атия (Дачия) продължи да води в общото подреждане.

Рали Мароко е финалния кръг №5 от сезон 2024 в световния рали рейд шампионат на ФИА и ФИМ (W2RC). Състезанието се провежда на територията на кралството и минава през пустинята Сахара. Рали Мароко служи и като подготовка за пилотите и екипажите преди рали Дакар, което ще се проведе в началото на 2025 г.

Днес се проведе третия от общо пет специални етапа на рали Марокo. Той беше с дължина 325 км и беше от Загора до Менгуб и беше най-дългият от цялата надпревара. Пилотите и екипажите от различните категории караха през Сахара.

Льоб беше най-бърз през днешния ден. Французинът се сблъска с известни проблеми и поизостана. Днес Льоб успя да разкрие пълния си потенциал зад новия автомобил на Дачия. Така той записа първи етапен успех в рали Мароко и добави още точки към актива си. Втори и трети бяха Де Мевиус и Сайнц, който бяха с новите машини на Мини и Форд.

Четвъртото място остана за Ал-Атия. Катарецът нямаше толкова силен ден и загуби известно време спрямо преките си съперници. Ал-Атия обаче продължи да води във временното класиране и се доближаваше до нова титла в W2RC.

Пети и шести в етап №3 от рали Мароко се класираха Герлен Шишери (Мини) и Сет Кинтеро с Тойота. В топ 10 влязоха още Жоао Ферейра (Мини), Денис Кротов (Overdrive Тойота), представителят от по-малката категория Ерик Гочал и Язид Ал-Раджи. Победителят във втория специален етап Лукаш Мораеш остана извън топ 10 и загуби ценно време спрямо Ал-Атия. В общото класиране Ал-Атия продължава да води пред Де Мевиус и Мораеш.

При моторите най-бърз в този дълъг етап от рали Мароко беше Даниел Сандърс (КТМ), следван от Адриан Ван Беверен и Пабло Кентания с Хонда. Четвърти и пети се класираха Лусиано Бенавидес (КТМ) и Тоша Шарейна с Хонда. Испанецът беше най-бърз в етапа, но получи 13-минутно наказание, което го смъкна до петата позиция. В общото подреждане Шарейна има малък аванс спрямо Ван Беврен и Кентания.