Начало Избрани Верстапен: Чувствах се доста комфортно в колата. Марко: Ред Бул се върна!

Верстапен: Чувствах се доста комфортно в колата. Марко: Ред Бул се върна!

1893
0
Макс Верстапен, Ред Бул F1
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен заяви, че се чувства по-комфортно в болида си Ред Бул RB20, след като спечели първата позиция за спринта по време на уикенда за Гран при на САЩ. Нидерландецът имаше няколко оплаквания по време на самата квалификация. В крайна сметка обаче бе най-бърз – за първи път от квалификацията в Белгия насам.

„Колата беше в приличен (работен) прозорец още от първата обиколка. Чувствах се доста комфортно“, посочи Верстапен

„Можех да атакувам във високоскоростните завои. Мисля, че бяхме сравнително бързи. Спринтовата квалификация винаги е сложна. Използват се гуми медиум-медиум-софт. В някакъв момент усещаш как стоят нещата със средната по твърдост смес, след което обаче слагаш меките в SQ3 и на практика имаш една обиколка – не е лесно. Това е положението за всички. Не можеш наистина да натиснеш на лимита. Трябва да си оставиш някакво място за реакция, но се получи“, продължи Верстапен.

„Все още имаме известни проблеми с баланса, но според мен е положително да сме пред останалите. Но ако погледнете, то Люис [Хамилтън] допусна малка грешка в 12-ти завой. Иначе мисля, че и той щеше да е в челото. Аз съм доволен, но съм наясно, че около мен имаше много бързи коли. Определено  обаче беше положително връщане на пистата“, каза още Верстапен.

Хелмут Марко почти ликуваше след квалификацията за спринта в Остин.

„Бих казал, че Ред Бул се завърна. Да, Ред Бул се върна!“, възкликна 81-годишният съветник на екипа от Милтън Кийнс

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес отпадна във втория сегмент на квалификацията. Той обясни, че не е успял да постигне напредък между отделните части на квалификацията. Освен това каза, че има проблеми точно там, където съекипникът му се радваше, че е може да атакува: във високоскоростните криви.

„Много, много разочароващо развитие. Особено от SQ1 до SQ2 нямахме никакъв прогрес. Дори направихме крачка назад с гумите. Но това е положението в крайна сметка. Надявам се да научим нещо от цялата работа, за да можем да напаснем всичко в другата квалификация“, коментира Перес.

„Мисля, че имам известни проблеми с управлението във високоскоростните завои. Трябва да прегледаме защо бе така. В свободната тренировка темпото ни в дълга серия изглеждаше обещаващо. Имаме още работа през останалата част от уикенда като основната цел е да сме силни в състезанието“, допълни Перес.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)