Начало Автомобилни новини Volkswagen с три премиерни за България модела

Volkswagen с три премиерни за България модела

551
0
Volkswagen на Автосалона София

На Автомобилния салон София в Интер Експо Център VW представя три премиери и всички новости, появили се досега през годината

Щандът на Volkswagen беше открит от изпълнителния директор на Porsche BG Флориан Пупетер и бранд мениджъра на Volkswagen леки автомобили.  За марката годината досега беше изключително интензивна и наситена с премиери, отбелязаха в кратките си речи господата Пупетер и Несторов. Гамата на марката бе обогатена с шест нови модела. Те могат да се видят на щанда в Зала 2 на Интер Експо Център.

Симпатизантите на Volkswagen ще имат възможност да се запознаят отблизо с премиерите от първото полугодие. Те дори ще могат да тестват част от атрактивната моделна гама. Сред експонатите на щанда са изцяло новите Passat и Tiguan. Те са едни от най-обичаните и търсени модели в гамата по цял свят, доказателство за което е дългогодишната им история. Тук е обновеният компактен SUV модел T-Cross. Налице е и модернизираният луксозен SUV модел Touareg R eHybrid, който беше представен в края на миналата година. Любопитен момент при Touareg R eHybrid, който посетителите на автосалона ще видят, е ексклузивният матов цвят.

Volkswagen ID.7 Tourer

Другият голям дебют, очакван от началото на годината, когато беше премиерата на флагмана ID.7, е изцяло новият електрически ID.7 Tourer. Луксозното комби впечатлява както с комфорта и премиум материалите в интериора, така и с над 700 км автономен пробег (WLTP). Моделът беше представен за първи физически пред българската аудитория. По отношение на стила и формите на каросерията авангардният Tourer е своеобразно съчетание. Той комбинира хармонично чертите на класическите комбита като Passat и по-динамичните форми на shooting brake версията на Arteon.

Сериозно обновеният Volkswagen Golf

Още един иконичен за марката модел – обновеният Golf – също отбелязва премиерата си за България в Интер Експо Център. Дебютът на модернизирания Golf съвпада и с неговия 50-годишен юбилей. Емблематичният модел е съществено обновен. Нов светлинен подпис, нова инфотейнмънт система, нови задвижващи системи и богат набор от обновени или изцяло нови асистенти за подпомагане на водача са само част от акцентите в новия Golf.

В дните около и след автосалона всички бъдещи клиенти могат да се възползват от ексклузивни отстъпки и специални цени. Това се отнася за богато оборудваната лимитирана серия Life Plus на компактните SUV модели T-Cross, Taigo и T-Roc. Нещо повече: При избор от наличен на склад автомобил всеки клиент на T-Cross, Taigo или T-Roc получава подарък зимни гуми.

Volkswagen ID. Buzz Pro

Третият голям акцент на щанда на Volkswagen е премиерата на ID. Buzz Pro с дълго междуосие. Големият ID. Buzz – електрически наследник на култовия „Були“, е с нова, по-ефективна система за задвижване. Тя използва акумулаторна батерия с увеличен до 86 кВтч капацитет и гарантира автономен пробег до 487 км. Чаровният пътнически бус предлага пространство за до 7 души, осигуряващо комфорт и гъвкавост за големи семейства. Или за активни хора, които често пътуват с много багаж.

Зарядни устройства MOON

В духа на стратегията за електрификация тази година на клиентите е представен и иновативният бранд MOON. MOON е част от портфолиото на Порше БГ и предлага интелигентни решения за зареждане на електромобили. Те са базирани на потребностите на клиентите и са предназначени както за дома, така и за търговски цели. Марката е позната в 18 държави, част от търговската мрежа на Porsche Holding.

Посетителите могат да се запознаят с две от най-предпочитаните решения за домашно зареждане – MOON ID Charger и Power Charger 50. MOON ID Charger е стенно зарядно устройство с променлив ток (AC). Предлага се във варианти с мощност до 11 кВт. Power Charger 50 е първата по рода си зарядна станция на постоянен ток (DC). Компактна и стилна, станцията е оборудвана с два зарядни кабела, така че да обслужва едновременно до две превозни средства. Мощността на зареждане съответно може да бъде разпределена на 1 х 50 кВт или 2 х 25 кВт (едновременно).

Работното време на автосалона е всеки делничен ден от 10.30 до 19.30, а през уикендите – от 10.00 до 19.30 ч.