Начало Избрани След старт от пилейна и наказание от 5 сек Ръсел финишира на...

След старт от пилейна и наказание от 5 сек Ръсел финишира на COTA пред Перес: Извлякохме максимума

942
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел стартира от питлейна, получи наказание от 5 секунди за избутване на съперник от пистата, а на финала на Гран при на САЩ бе пред Серхио Перес, който потегли от девета позиция на грида. Той не пропусна да отбележи това в коментара си след финала на Circuit of the Americas.

„Доволен съм как се получи състезанието за мен. Не знаехме какви възможности ще имаме по време на надпреварата, но да стартирам от питлейна и да стигна до шесто място, при това пред единия Ред Бул означава, че извлякохме максимума от една трудна ситуация“, коментира Ръсел

„Темпото ни в състезанието бе добро, особено с харда. Имахме възможност да удължим първия стинт и след това да съм с по-свежи гуми, с които да атакувам във финалния етап на надпреварата. През следващите няколко дни ще анализираме уикенда като цяло. Колата все още е сложна за управление на моменти. Люис [Хамилтън] не завършва състезания в чакъла, както се случи сега. Трудно е да постигнем постоянство в представянето и трябва да разширим работния прозорец на болида“, добави Ръсел.

Хамилтън бе 17-ти на стартовата решетка след ужасната си квалификация в събота. На старта спечели пет позиции и вървеше 12-ти, когато във втората от 56 обиколки се завъртя на 19-ти завой, изхвърча в чакъла и там остана.

„Направих страхотен старт – изстрелях се от вътрешната страна и стигнах до 12-ото място. Във втората обиколка не бях на пълна газ, не натисках кой знае колко. Само се опитвах да управлявам гумите, когато колата започна да подскача и изведнъж изтървах задната част. Просто избяга“, обясни Хамилтън.

„Преди никога не съм се завъртал така или поне не помня. Определено беше разочароващо, но не беше заради разсейване или нещо подобно. Просто малшанс. След това се оказа, че е имало сериозен порив на вятъра – около 40 км/ч, което също вероятно не помогна. Джордж имаше подобно завъртане в събота. Ще анализираме и двата инцидента и да видим какво можем да научим от тях“, продължи Хамилтън.

„Съжалявам за целия отбор, който работи толкова упорито да изкара новите неща на писта. Надявам се да подобрим ситуацията в Мексико. Ще се трудим изключително здраво, за да го постигнем“, добави Хамилтън.

Тото Волф бе категоричен, че инцидентът не е по вина на Хамилтън

„Станалото беше внезапно. Той не натискаше. 100% не беше по вина на Люис. И не казвам това, за да го пазя. Очевидно е. Имаше вятър. Искаме да постигнем добри резултати с Хамилтън преди да си тръгне. Неговата настройка и отношенията му с отбора са толкова добри, колкото винаги са били. Първото нещо, което каза, бе извинение към екипа“, каза Волф.