Начало Избрани Хаас се изкачи до шестото място при конструкторите след уикенда в Тексас

Хаас се изкачи до шестото място при конструкторите след уикенда в Тексас

287
0
Хаас, Кевин Магнусен и Нико Хюлкенберг
снимка, Хаас

Хаас записа едно от най-добрите си представяния от началото на сезона. Американският отбор спечели общо 7 точки в домашния уикенд на пистата в Тексас. Благодарение на този резултат Хаас вече заема шестото място при конструкторите.

Хаас пристигна в Остин със сериозни очаквания. Тимът представи някои новости в болида, както и различна разцветка. Това беше пореден случай, в който Хаас отбеляза старта в Остин с оцветяване, посветено на САЩ.

Отборът вкара и двата автомобила в точките по време на съботния спринт. Кевин Магнусен остана седми, веднага следван от Нико Хюлкенберг. Двамата добавиха ценни точки в борбата с Виза РБ за шестото място при конструкторите

В неделя Хюлкенберг потегли десети и записа поредно силно представяне. Опитният германец заложи на стратегия с едно спиране и направи питстоп в обиколка 27. След това Хюлкенберг имаше добро темпо и изпревари някои съперници. В крайна сметка той финишира осми и добави още 4 точки към своя актив и този на Хаас.

„Много съм доволен от това състезание. Използвахме максимално възможното и в края наистина се доближихме до Перес. Имах подозрение, че това може да бъде състезание с едно спиране. В крайна сметка беше така, въпреки че по средата на първия стинт се чувствах наистина ужасно“, сподели Хюлкенберг.

„След това положението се възстанови. Дългият първи стинт отвори вратата за тази стратегия, последвана от силен резултат. Това беше от ключово значение. Радвам се, че спечелихме точки и вече сме пред Виза РБ. Това беше един наистина добър уикенд“, добави пилотът на Хаас.

Съотборникът на Хюлкенберг Кевин Магнусен потегли седми в Гран при на САЩ. Датчанинът заложи на стратегия с две спирания, която обаче не успя да се отплати. В крайна сметка Магнусен остана 11-ти при развяване на карирания флаг и се размина на косъм със зоната на точките

„Не успяхме да спечелим точки, въпреки че имахме добри шансове да го направим. Говорехме за едно спиране, но не успяхме да го постигнем“, каза Магнусен.

Шефът на Хаас Аяо Комацу също беше доволен от резултата в Тексас. Японецът обаче е на мнение, че отборът е можел да вкара и двата болида в точките в основната надпревара.

„Резултатът беше малко смесен, но беше добре да стигнем до осмото място с Нико. Той изпълни много добра стратегия с едно спиране. Предвид ситуацията управляваше много добре гумите си. От страна на Кевин беше почти обратното, тъй като основната ни стратегия беше с две спирания, а след това имаше известна объркана комуникация към края на състезанието“, обясни Комацу.

„Чувствам, че трябваше да спечелим точки и с двата автомобила, въпреки че Кевин може би щеше да се бори да се задържи на десетото място, но поне щеше да има шанс. Ако си бяхме тръгнали оттук с осмо и десето място, това щеше да е най-добрият отборен резултат. За съжаление само Нико спечели точки в състезанието. Все пак имаме седем точки от уикенда и вече сме с две пред Виза РБ, което е положителното. Сега сме шести в Шампионата на конструкторите пет състезания преди края и сме доста конкурентоспособни. Трябва да се стремим към повече“, добави директорът на Хаас.