Начало Автомобилни новини Renault и Caterham Group обявиха официално, че ще правят заедно спортни коли

Renault и Caterham Group обявиха официално, че ще правят заедно спортни коли

633
0
Alpine,Renault

Renault и Caterham Group обявиха официално днес сътрудничеството си за конструиране на спортни автомобили. Caterham Group придоби 50% от компанията Automobiles Alpine Renault, която досега принадлежеше изцяло на Renault. Така се създава ново предприятие на име Société des Automobiles Alpine Caterham. В него ще се създават новите коли, които ще бъдат произвеждани в завода Диеп в Нормандия (Франция). Работата ще стартира през януари 2013 г.

Това иновативно партньорство с Caterham е въплъщението на една дългогодишна амбиция: създаването на спортен автомобил с ДНК-то на Алпин. То създава възможности както за завода в Диеп, така и за развитието на историческото ни ноу-хау – заяви председателят и главен изпълнителен директор на Renault Карлос Гон.

Шефът на Caterham Group Тони Фернандес сподели от своя страна, че не се е вълнувал толкова откакто през 2001 г. заработи авиокомпанията му AirAsia.

Искам да благодаря на Карлос Гон и Карлос Таварес (главният оперативен директор на Renault – б.р.), както и на всички в новото ни семейство в Renault за това, че повярваха в Caterham Group, за да създадем това партньорство. Мнозина се съмняваха в нас преди 11 години, когато стартирахме авиолинията си, сигурен съм, че и сега ще има такива настроения, но ние няма да предадем доверието – бе категоричен Фернандес.

За главен изпълнителен директор на Société des Automobiles Alpine Caterham е назначен Бернар Оливие. Той също благодари за доверието, оказано му от страна на акционерите и заяви, че пътят е само един: да се създават модели с ДНК-то на Alpine и Caterham.