Начало Избрани Само единият Мерцедес F1 W15 ще е с новия пакет в Мексико:...

Само единият Мерцедес F1 W15 ще е с новия пакет в Мексико: Нямаме достатъчно резервни части, посочи Волф

1024
0
Люис Хамилтън, Мерцедес F1
снимка: Мерцедес

Само единият болид F1 W15 на Мерцедес ще разполага в Мексико с новия пакет, който отборът има от миналия уикенд в САЩ. Причината е катастрофата на Джордж Ръсел по време на квалификацията на Circuit of the Americas. Инцидентът бе сериозен и принуди екипа да поправи автомобила с части от стари спецификации. От новите няма достатъчно резервни части.

„Нямаме достатъчно нови компоненти. Подът например няма да е наличен, защото трябваше да бъде върнат във Великобритания, където да го поправят навреме за Бразилия. Така ще използваме по-стари варианти. При Люис [Хамилтън] по принцип има всички нови компоненти, но не съм 100% сигурен, че той ще има желание да кара със същата конфигурация. Тепърва ще видим как точно ще подходим към уикенда“, обясни шефът на Мерцедес в Гран при Тото Волф

„Не мисля, че имаме някакъв сериозен проблем с новите части. Според мен става дума повече за взаимодействието на аеродинамиката и механиката. Затова ще продължим да използваме новостите. Няма смисъл да не го правим, но от друга страна трябва да сме с отворено съзнание. (В Остин) Джордж кара с пода от юлския пакет новости, защото нямахме резервен на последния вариант, който изглеждаше конкурентоспособен в състезателни условия. А ако ти липсват няколко десети в квалификация, това води до огромна разлика. Въпросът опира повече до това да разберем защо в петък колата ни е едва ли не най-бързата – преди ситуацията с [Франко] Колапинто, а в събота поведението ѝ е коренно различно“, продължи Волф.

„В спринта (на COTA) имаше счупено окачване (на болида на Хамилтън). Това е едно възможно обяснение. Поправихме го за квалификацията и спря да върви изобщо. Накрая инцидентът в началото на състезанието дойде отникъде. Люис изобщо не натискаше. Вината 100% не бе негова и не го казвам, за да го защитавам. Времето беше ясно, имаше вярно, въздушен поток. Как всичко това се комбинира? Как Ферари от почти отписани преди лятото изведнъж е с доминираща кола и печели двойна победа? Поздравления между другото за Фред [Васьор] и екипа му. Вършат наистина забележителна работа“, допълни ръководителят на Мерцедес в F1.