Начало Избрани Пиастри не иска да ходи в Ред Бул: Седмицата в F1 не...

Пиастри не иска да ходи в Ред Бул: Седмицата в F1 не минава без някакъв коментар от Хелмут

503
0
Оскар Пиастри
Оскар Пиастри; снимка: Майкъл Потс

Оскар Пиастри не иска и няма намерение да ходи в Ред Бул, заяви самият пилот в отговор на коментар от страна на Хелмут Марко, че мениджърът му Марк Уебър „търси начин за интензивен диалог“. Австралиецът веднага бе попитан на Аутодромо Ерманос Родригес дали ще ходи в екипа от Милтън Кийнс.

„Определено не, много съм щастлив там, където съм. Имам договор за следващите две години и със сигурност не се оглеждам да ходя някъде другаде. Но пък седмицата в F1 не минава без някакъв коментар от Хелмут. Сериозно, това е хубав комплимент според мен, но ще повторя: много съм щастлив там, където съм. А и те (Ред Бул – б.р.) имат доста пилоти, от които могат да избират ако имат желание“, заяви Пиастри

„Пистата тук, в Мексико е доста различна от тази в Остин. Очевидно трябва да се вземе предвид надморската височина и подобни неща, превръщащи това трасе в друго предизвикателство. Надявам се да пасва малко повече на колите ни. Не мисля, че очаквахме представянето ни в Остин да е толкова… „Болезнено“ би било преувеличение, но не бяхме толкова конкурентноспособни, колкото се надявахме. Същевременно станалото не беше и пълна изненада. Според мен имаме добра идея защо квалификацията бе сложна за нас“, продължи Пиастри.

„Самото състезание смятам за доста положително. В първия стинт се държах близо до Ландо [Норис]. Във втория допуснах някои грешки, но в 95% от надпреварата бяхме наравно. И мисля, че всъщност темпото ни като отбор бе доста силно. Само в началото на старта бяхме много бавни, а тогава се подреждат нещата. Затова при нас не се получи“, каза още Пиастри.

Според австралиеца отстрани представянето на Макларън е изглеждало по-зле, отколкото всъщност е било

„Конкуренцията е огромна. При толкова малки разлики една грешна стъпка те праща от първо-второ място на четвърта-пета позиция. Просто в момента борбата е страшно близка“, допълни Пиастри.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)