Начало Избрани В Ред Бул проверяват проблема със задвижващата система на Верстапен, не очакват...

В Ред Бул проверяват проблема със задвижващата система на Верстапен, не очакват да се наложи смяна

1696
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен имаше куп проблеми по време на петъчните свободни тренировки в началото на уикенда за Гран при на Мексико. Той бе четвърти в първата сесия след направени 14 обиколки. Във втората завъртя само 4 и на практика я пропусна заради проблем със задвижващата му система. Той неколкократно каза, че чува странен шум от мотора – първоначално в края на първата сесия. Върна се на пистата във втората тренировка, но скоро след това отново се появиха звуците от задвижващата система, за които Верстапен бе убеден, че не може да са нормални. Отборът го прибра в бокса. Малко след това бе съобщено, че Макс няма да кара повече в сесията, защото екипът разследва проблем с агрегата.

„Проверяваме какъв е проблемът с двигателя. Не знам точно какво е, но от моя гледна точка денят като цяло бе доста безполезен. Направих нещо от порядъка от четири или пет обиколки и в момента нищо повече не мога да кажа“, коментира Верстапен

„Наистина нямам никаква представа в момента какво е представянето. Не направих нито една добра серия. Нямах нормален дълъг стинт. Не е възможно да получа каквато и да била картина (за скоростта на RB20) при това положение. Надявам се да постигнем известен прогрес и да сме в добра позиция за третата тренировка и квалификацията“, допълни Верстапен.

В Ред Бул засега са убедени, че няма да се наложи смяна на задвижваща система, което би означавало наказание за Верстапен.

„Едно и също нещо стана и в двете тренировки. Има теч някъде в турбо системата. Не, няма да има никакви наказания. Сигурен съм, че можем да решим проблема“, заяви Хелмут Марко.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес остана девети във втората петъчна тренировка.

„Нещата не са много добре. Имаме проблеми с управлението при ниска скорост. Предстои ни доста работа, тъй като все още сме доста далеч от челото“, обясни Перес

Мексиканският пилот обаче не пропусна да отбележи, че получава невероятна подкрепа от първия ден на писта в родината си. Трибуните на Аутодромо Ерманос Родригес бяха почти пълни още в петък. Феновете безспирно демонстрираха обичта си към Перес и скандиранията „Чеко! Чеко!“ бяха почти непрекъснати.

„Публиката е невероятно. Ще ми се да бяхме малко по-конкурентоспособни заради феновете, но за съжаление не е така. Но пък не се знае, в събота пистата може да се промени и съответно да се случи какво ли не. Надявам се в квалификацията да извлечем повече от болида, за да има на какво да се зарадват“, отбеляза още Перес.