Начало Избрани Марко се разсърди, че думите му за Пиастри били извадени от контекста...

Марко се разсърди, че думите му за Пиастри били извадени от контекста и сега незаслужено го критикували

46
0
Хелмут Марко
Хелмут Марко; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Хелмут Марко се разсърди, защото според него думите му, че мениджърът на Оскар Пиастри Марк Уебър търси диалог с Ред Бул били извадени от контекста и сега той отнасял незаслужени критики.

През седмицата преди уикенда за Гран при на Мексико уебсайтът f1-insider.com публикува цитат от Марко относно Пиастри и мениджмънта му. Авторът на материала Ралф Бах е един от журналистите във Формула 1, които най-често контактуват лично и директно с австриеца. Досега Марко не бе протестирал срещу негова публикация.

„Нека го кажа така. Марк Уебър търси начин за интензивен диалог“, бе даденото изявление.

Това бе изтълкувано като намек от страна на Марко, че Пиастри търси начин да разбере дали може да отиде в Ред Бул. Австралиецът бе попитан вярно ли е подобно нещо почти веднага, след като пристигна на Аутодромо Ерманос Родригес в Мексико.

„Определено не, много съм щастлив там, където съм“, отговори Пиастри

„Имам договор (с Макларън) за следващите две години и със сигурност не се оглеждам да ходя някъде другаде. Но пък седмицата в F1 не минава без някакъв коментар от Хелмут“, засмя се иначе сериозният австралиец.

Вчера на Зак Браун бе зададен въпрос как оценява представянето на Пато О’Уорд в първата тренировка на Аутодромо Ерманос Родригес. Главният изпълнителен директор на Макларън използва случая, за да вмъкне и косвен отговор към Марко.

„Определено мисля, че Пато е способен един ден да е пилот във Формула 1. Но ние в момента сме много щастливи с двамата си състезатели, които имат договори с нас за доста дълго време. И те няма да ходят никъде – въпреки спекулациите на един друг шеф на отбор“, вметна Зак Браун без да уточни, че Марко се води съветник на Ред Бул, а не ръководител на екипа от Милтън Кийнс.

След всичко това Марко се разсърди и заяви, че думите му били извадени от контекста.

„Тези критики са нечестни, репликите са извън контекста“, заяви Марко с допълнението, че не му харесва да го „обвиняват в някакви неща“

„Доколкото знам той (Пиастри – б.р.) има още две години от договора си (с Макларън), добави 81-годишният съветник на Ред Бул в Гран при.

Марко обаче така и не уточни в какъв точно контекст е казал, че Марк Уебър търси разговори с Ред Бул.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by McLaren (@mclaren)