Начало Избрани Антонели смени подхода: Не исках да поемам никакви рискове. Стараех се да...

Антонели смени подхода: Не исках да поемам никакви рискове. Стараех се да градя увереност обиколка по обиколка

323
0
Андреа Кими Антонели
Андреа Кими Антонели; снимка: Мерцедес

Второто участие на Андреа Кими Антонели в официална сесия от Формула 1 премина далеч по-добре в сравнение с първото. Голямата надежда на Мерцедес и Тото Волф дебютира зад волана на Гран при автомобил в първата тренировка на пистата Монца, където обаче катастрофира в началото на втората си бърза обиколка. На другия ден бе официално обявено, че догодина ще е титуляр в екипа на осемкратните световни шампиони. Шефът на екипа от Бракли пък призна два месеца по-късно пък, че в отбора не са преценили напрежението, което ще се стовари върху Антонели точно на тази писта в родината му.

Антонели бе видимо много по-внимателен на Аутодромо Ерманос Родригес. Състезателният инженер на Люис Хамилтън Пийт Бонингтън работи с него и го напътства по време на тренировката. Програмата на младежа включваше дълги серии с твърдите гуми и тренировки на спирането в бокса.

„Не исках да поемам никакви рискове. Желанието ми бе да направя чистя сесия и да натрупам обиколки. Да разбера малко повече колата и гумите“, коментира след тренировката Антонели

„Като цяло беше доста прилично представяне. Усещах, че не съм на лимита, но това бе по мой избор. Стараех се да градя увереност обиколка по обиколка. За първи път карах на тази писта и се опитвах да науча колкото мога повече. Разбира се, със софта стъпката в сцеплението бе доста голяма. С харда правих дълга серия и не можех реално да проверя темпото с тези гуми в един бърз тур. С меката смес усетих много повече сцепление, но не го използвах напълно. Наистина се изненадах колко се повиши прилепянето“, продължи Антонели.

„Доволен съм, че направих чиста сесия. Събрахме много информация въпреки прекъсванията на сесията. Надявам се тези данни да помогнат на отбора по-нататък през уикенда. Успях и да разбера повече неща за F1 W15. Няма да участвам в повече тренировки до края на тази година. Нямам търпение обаче да продължа програмата си с по-стари болиди в подготовка за 2025 г.“, каза още Антонели.