Начало Избрани Сайнц: Това бе един от най-хубавите ми моменти със семейството и особено...

Сайнц: Това бе един от най-хубавите ми моменти със семейството и особено майка ми, която не бе идвала на състезание

1015
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц спечели втора победа за сезон 2024 и общо четвърта в кариерата си във Формула 1 в Гран при на Мексико. Той не стартира добре от полпозишън и загуби лидерството, но след това си го върна и след това води до финала.

„Наистина исках този успех. И също така наистина имах нужда от него – за себе си. От известно време повтарях, че искам още една победа преди да напусна Ферари. Да я постигна през тази мега публика е невероятно“, коментира Сайнц след финала на Аутодромо Ерманос Родригес

„Има още четири състезания. Желанието ми е да им се насладя максимално. И ако се появи шанс за още един успех, ще се възползвам. Честно казано, не подготвих старта. Затова бях малко раздразнен, след като загубих при потеглянето. Помислих, че трябва да го изненадам по един или друг начин, защото Макс [Верстапен] е супер труден за изпреварване. Доказал го е много, много пъти. Бях доста назад, но си казах, че така и така нямам какво да губя – ще пробвам от вътрешната страна. Бях много уверен при спирането в първи завой през целия уикенд и затова бях убеден, че ще се справя“, продължи Сайнц.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)


„Чувствах, че този уикенд ще е една много добра възможност да спечеля състезанието. В самото му начало имах чудесно усещане, а и бях крайно решен да победя. През цялото време бях съсредоточен точно върху това. На всичкото отгоре знаех, че тук ще е семейството ми, най-добрите ми приятели, приятелката ми – много хора дойдоха, за да ме подкрепят. Казах си, че съдбата вероятно ми подготвя нещо. Че може би последната ми победа с Ферари може да дойде пред тях – хората, които ме подкрепят в продължение на толкова години. Карах добре, постигнах го и не можете да си представите колко щастлив и горд съм в момента“, сподели Сайнц.

„Беше безкрайно емоционално. Пролях и сълза по време на испанския химн. Със сигурност бе един от най-хубавите моменти в кариерата ми. Майка ми досега не беше идвала на състезание с мен. Исках да постигна нещо специално заради това, че присъстваше тук.“

„А и уикендът се разви точно според плановете, просто беше перфектен. Загубата на лидерството на старта и това, че се наложи да се боря с Макс направиха всичко малко по-сложно. Но пък накрая чувството е може би дори по-добро, защото трябваше да се потрудя за успеха. Дори тогава не изгубих концентрация. Знаех, че трябва да използвам абсолютно всеки един шанс да се върна начело. С Макс трябва да си решителен и твърд. Иначе никога няма да го изпревариш. Аз го изненадах“, каза още Сайнц, който бе избран и за пилот на деня.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)