Начало Избрани Норис: Верстапен си получи заслуженото

Норис: Верстапен си получи заслуженото

713
0
Макс Верстапен, Ландо Норис
Макс Верстапен и Ландо Норис; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен си получи заслуженото, защото прескочи границата по време на Гран при на Мексико, заяви Ландо Норис. Английският пилот на Макларън завърши втори на Аутодромо Ерманос Родригес като в началото на надпреварата имаше сбутване със съперника си от Ред Бул. Верстапен получи две санкции от по 10 секунди – за избутване на противник от пистата и за придобиване на предимство при излизане от пистата. Още след финала Норис каза, че Верстапен не е карал чисто. По-късно на подробния брифинг с медиите той повтори това твърдение и коментира подробно състезанието.

„Мисля, че станалото се разбира от само себе си. Аз направих всичко по начина, по който ми обясниха, че са написани правилата и указанията, и всички тези неща, но (изпреварването) пак не се получи. Разбира се, той отнесе малко наказания след това“, каза Норис.

„Аз започвам всяко състезание, очаквайки трудна битка с Макс. Ясно е, че няма значение дали печели или втори – единствената му работа е да бие мен в състезанието. Ще се жертва, за да го постигне, точно както го стори и сега. Аз искам хубави битки с него. Искам твърдата борба, която съм го виждал да провежда толкова много пъти. Но да е честна.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

„Нещата винаги ще са на ръба. С Макс винаги ще е трудно. Той няма да улесни ничий живот и особено моя в настоящия етап от годината. Но това, което се случи сега беше просто… Не беше честно, чисто надбягване. Ето защо според мен той си получи заслуженото“, продължи Норис

„С него говорим за различни неща. Не е моя работа да обсъждам с Макс карането му. В състезанието сметнах, че само трябва да се опазя от удари. Той е в много силна позиция по отношение на шампионата. Има голям аванс. Няма какво да губи. Хората не могат да твърдят, че е обратното. Аз самият съм съсредоточен върху себе си. Върша собствената си работа. Доволен съм от представянето си и от целия си уикенд в Мексико, но не е моя работа да контролирам Верстапен. Той знае как да кара и съм сигурен, че е наясно, че премина малко отвъд границата“, каза още Норис.

„Наистина съм доволен от второто място. По принцип не бих бил, но след такова състезание съм удовлетворен от това класиране. Изглеждаше като че ли нещата можеха да са значително по-зле, особено в първата част на състезанието. Беше важно да опазя колата цяла и да не погубя цялата си надпревара. Темпото бе изключително силно. Жалко, че загубихме толкова много в първия стинт при някои от битките, които се състояха. Но колата беше силна. Темпото ни, особено във втория стинт, беше много, много добро и някак си отново ми даде малко надежда, че сме конкурентоспособни срещу Ферари. Дотогава… Те бяха доста доминиращи през уикенда. Щеше да е прекрасно да съм на най-високото стъпало, но все пак съм много доволен и от второто място“, допълни Норис.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)