Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес работи в петъчния ден с поглед към следващата година

Мерцедес работи в петъчния ден с поглед към следващата година

81
0
Абу Даби,Мерцедес,Нико Розберг

Пилотите на Мерцедес успяха да направят общо 110 обиколки в петъчния ден. Изоставането им спрямо върха бе 1,5 сек, като Розберг се класира 12-и, а Шумахер 14-и. Едва 0,067 сек разделиха двамата. Екипът се концентрира върху намирането на точните настройки и сравнението на двата типа гуми, както и върху тестовете на нови части за новия сезон.

„Това бе добър ден за нас“, заяви Розберг. „Успяхме да изпитаме много нови неща. За съжаление все още ни липсва темпо, но се надявам, че в неделя с добра стратегия ще успеем да вземем добро количество точки. Износването на гумите през тази година не е толкова сериозно, колкото бе през миналата, така че ще е много интересно да видим, как ще се развие състезанието.”

Неговият съотборник Михаел Шумахер също се надява на точки в неделния ден.

„Това, което видяхме днес, може да се окачестви като един нормален петъчен ден. Работихме по нормалната програма, събирахме данни и изпробвахме промени в баланса. Това, което видяхме накрая вероятно отразява моментното ни темпо.

В момента се надяваме да успеем да влезе в точките и това ще е нашата цел през тази година. Тук е прекрасно и много впечатляващо да се кара – денят се сменя с нощта. Наистина е красиво и особено в същото време.“

Рос Браун също потвърди, че днес са изпитвани части за следващата година и бе радостен от събраните данни.

„Денят бе много полезен за нас“, разказа Браун. „Свършихме всичко по програмата си и направихме някои сравнения, които са съсредоточени главно върху следващата година. Балансът ни след тези първи тренировки изглежда добър, въпреки че има още области, където можем да го подобрим.

Тук отборите в средата на решетката са близо един до друг, така че ще трябва да подобрим представянето си с нови гуми, ако искаме да стигнем до третата част на квалификацията. Както винаги това трасе е особено впечатляващо и е хубаво да се види, че на трибуните имаше доста зрители, създаващи прекрасна атмосфера.“