Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел начело и след третата свободна тренировка в Южна Корея

Фетел начело и след третата свободна тренировка в Южна Корея

32
0
Ред Бул,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел изглежда е фаворитът за спечелването на квалификацията и състезанието и в Южна Корея. Германският пилот на Ред Бул успя да даде най-добро време и в последната свободна тренировка на пистата Йеонгам днес сутринта. С време от 1:37.642 мин. той остави на повече от половин секунда зад себе си Люис Хамилтън от екипа на Макларън, а трети на почти 0,9 сек е другият пилот на екипа от Уокинг, Дженсън Бътън.

Водачът в класирането при пилотите Фернандо Алонсо даде едва шесто време, като пред пилота на Ферари се наредиха пилотите на Лотус, Ромен Грожан и Кими Райконен. Заради липса на достатъчно части Грожан бе без Коанда-ауспусите за разлика от Райконен, но това явно не даде голяма разлика в резултатите им. В първата десетка място намериха още Марк Уебър (Ред Бул), Фелипе Маса (Ферари), Пастор Малдонадо (Уилямс) и Нико Хюлкенберг (Форс Индия).

Пилотите на Мерцедес, Нико Розберг и Михаел Шумахер заеха едва 12-а и 13-а позиции.

Сесията започна при хубаво време с малко повече облаци от вчерашния ден. както обикновено в началото на пистата нямаше много действие. Марк Уебър показа че ролята на фаворит за отбора на Ред Бул е напълно заслужена, като даде време от 1:38.766 мин, което го задържа на върха до последните 20 мин.

В края обаче Себастиян Фетел първо даде чудесно време с меките гуми – 1:38.215 мин, а в последствие успя да откаже конкуренцията и с чудесен резултат със супер меките. Заради технически проблем пък неговият съотборник не успя да направи опит с по-меката смес на Пирели.