Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес били готови да подпишат и с Перес

Мерцедес били готови да подпишат и с Перес

21
0
Бърни Екълстоун,Ники Лауда

Според известния немски журналист Михаел Шмид от ауто мотор унд шпорт тимът на Мерцедес във Формула 1 е бил готов да подпише договор за 2013 г. със Серхио Перес в случай, че Люис Хамилтън реши да остане в Макларън.

Германецът твърди, че след първите контакти около Гран при на Канада Хамилтън не е получил веднага сигурно предложение от Мерцедес да се присъедини към тях, защото самите те наистина не били сигурни дали ще останат в спорта заради споровете с Бърни Екълстоун.

В крайна сметка едва около Гран при на Белгия всичко вече било уредено между Бърни и концерна и едва тогава Хамилтън се срещнал с Ники Лауда и Бърни, като говорели за перспективите при евентуално преминаване в Бракли! Еди Джордан разбрал историята от Бърни, който му каза, че е жалко, че Михаел ще си тръгне без победа!

Люис се чувствал твърде ограничен в Макларън, но до последно не бил взел решение. То дошло емоционално, смята Михаел Шмид, и можело и да е различно – ако беше спечелил в Сингапур.

Интересна е и другата теза: че ако сделката бе пропаднала, до Нико Розберг в кокпита на другия Мерцедес е щял се появи…Серхио Перес.

В Щутгарт не искали да чакат Михаел Шумахер до края на октомври с решението му дали ще остане. Те били готови да подпишат със седемкратния световен шампион веднага след полпозишъна в Монако, но той не пожелал.

Перес и Хамилтън били важни и за убеждаването на борда да продължи да инвестира във Формула 1.