Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън отива в Мерцедес!

Хамилтън отива в Мерцедес!

141
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън е приел предложението на Мерцедес и по-късно днес ще бъде обявено преминаването му в тима от Бракли срещу 100 милиона долара за три години.

Това пише тази сутрин надеждният британски вестник Дейли Телеграф, който описва трансфера като най-сложния в историята на спорта.

Близки до тима журналисти като Адам Купър също пишат, че сделката е приключила и Хамилтън отива в Бракли. Купър твърди още, че начело на листа за заместник на Люис е Серхио Перес, чийто спонсорски ангажименти с Телмекс трябва да се изгладят заради спонсорството на тима от Водафон.

Алекс Вурц също е убеден в преминаването на Люис Хамилтън в тима на Рос Браун.

Ангажиментът на Люис Хамилтън означава, че Михаел Шумахер ще сложи окончателно край на кариерата си във Формула 1, както и че бордът на директорите на концерна ще подпише новия договор Конкорд. Така Мерцедес ще остане в състезанията с тим и двигатели (според новите правила от 2014 г. с обем 1,6 турбо). Привличането на световния шампион за 2008 г. е един от основните фактори, изиграли роля за убеждаването на борда, който бе доста разколебан през последните месеци относно участието на компанията в Гран при.

В Телеграф Том Кери припомня цялата кариера на Люис Хамилтън от първите му стъпки в спорта с подкрепата на Рон Денис, на когото казва като хлапе, че един ден иска да се състезава за неговия тим, спечелването на титлата през 2008 г., последните състезания на Монца и Спа.

Рос Браун пък събра в Бракли половин дузина именити инженери, сред които хора като Боб Бел, Алдо Коста, Джеф Уилис. Те трябва със сигурност да направят колите по-добри още през 2013 г., а през 2014 г. с навлизането на новите правила да се борят за титлата.