Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дейвидсън: Топекипите ще се измъкнат напред през втората половина на сезона

Дейвидсън: Топекипите ще се измъкнат напред през втората половина на сезона

38
0
Барселона,старт

Бившият пилот от Формула 1 Антъни Дейвидсън вярва, че през втората половина на сезона ситуацията в шампионата няма да е толкова непредсказуема, колкото в началото на състезателната година. Според него най-големите екипи ще си върнат доминацията и по традиция ще окупират първите места в оставащите стартове, а шансът за нови шокиращи резултати – като победата на Пастор Малдонадо (Уилямс) в Испания например – е много малък.

Успехът на венецуелеца, както и двата подиума на Серхио Перес (Заубер), който изтърва за малко победата в Малайзия, са демонстрации на това колко трудно бе да се предвиди подреждането в началните надпревари за 2012 г. 7 различни пилоти спечелиха първите 7 старта от първенството, а общо 11 състезатели се качиха на подиумите до момента (при 11 изминали старта). Дейвидсън обаче е убеден, че през втората половина на сезона редът ще е значително по-познат. Изявлението му дойде дни, след като шефът на Мерцедес в Гран при Рос Браун сподели, че толкова висока степен на непредсказуемост не е добра за спорта.

Едно нещо ме кара да се усмихвам непрекъснато досега през годината, особено гледайки състезанията от вкъщи – обясни Дейвидсън. – Хората буквално се отнасят и твърдят, че ту един, ту друг пилот е лидер в шампионата. Или кой тим има най-добрия автомобил. И това продължава непрекъснато до момента. Не знам дали ще има други изненади като Малдонадо до края на годината. Според мен сега ще видим нормалното подреждане на отборите – топекипите ще се измъкнат напред. Може и да греша, разбира се – допълни британецът пред Скай Спортс.

Антъни вярва, че подобно развитие на шампионата е съвсем нормално, тъй като първенството навлиза в решителна фаза и битката за титлите ще се изостри. Според него може да се стигне и до заповеди от бокса.

Сигурен съм, че ще видим и такова нещо, както обикновено се случва към края на сезона. Макар че е трудно за пилоти от калибъра на Дженсън Бътън да отстъпят, когато им наредят да пропуснат съотборника си – каза още Дейвидсън.

Англичанинът скоро се връща в телевизионно студио. Той се възстановяваше от зловещата си катастрофа по време на 24 часа на Льо Ман, където се състезаваше с Тойота. Пилотът имаше два пукнати гръбначни прешлена, но за щастие не се наложи операция.